Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Eljött az idő, hétvégén Mecsek Rallye, ahol három autóval vesz részt a K-Tech Motorsport csapata. Lajosházi Csabi és Takács Gabi az ORB P15-ös kategóriájában próbál szerencsét a félig-meddig R4-esre alakított Mitsubishivel, míg csapattársai a Rallye-es Bajnokság P14-es kategóriájában harcolnak majd. Kocsomba Karcsi ezúttal Csabi Subaruját választotta, míg Tergulicza Jani továbbra is az EVO VI-ot hajtja majd.

Lajosházi Csaba: - Hirtelen jött ötletből elindultunk a múlt hétvégén rendezett Integra Borsodnádasd Rally-n, mert annyi fejlesztés került be az autóba, hogy muszáj volt menni vele a Mecsek Rallye előtt. Karcsiék gyakorlatilag teljesen átépítették a versenyautót, mondhatjuk teljesen új futómű és fékek kerültek az autó alá, plusz kapott még egy szekvenciális váltót is. Mivel a Mecsek Rallye előtt nem fért volna az időnkbe semmilyen teszt lehetőség ezért nagyon jókor jött a Borsodnádasdi verseny. Nem neveztünk határidőig, de Adamovits Márk nagyon segítőkész volt, hogy elindulhassunk, amiért utólag is szeretnénk köszönetet mondani.

- Az autó nagyon más lett, mintha nem is mentem volna eddig vele egy métert sem. Az első gyorsot kicsit elbénáztuk, mert egy másik moziban ültünk és az időjáráshoz való gumink sem volt, viszont ahogyan jöttek sorban a gyorsok, úgy javult a teljesítményünk, és a végére egészen jól össze is szoktunk a kocsival, ez az időkön is tökéletesen megmutatkozott. Úgy érzem jó felkészülés volt a verseny.

- Hétvégén aztán jön a Mecsek Rallye, aminek a pályáit egyáltalán nem ismerem, sosem versenyeztem azon a környéken, de még videókat sem néztem róluk. Ettől függetlenül biztosan jó lesz, mert úgy érzem, azok a versenyek segítenek a fejlődésben, ahol még sosem versenyeztem, és ilyen a hétvégi MARB verseny is. Jelenleg nagyon sok a munkám, és így is szívfájdalom ez a hat nap, amit a verseny helyszínén kell eltölteni. Úgy emlékszem régen mindig előző hétvégéken volt a pályabejárás, és az most nekem jobb is lett volna, hiszen kedden le kell mennünk, mert már szerdától pályabejárás van.

- A hétvégére az autó megkapja az új gyújtás programozást is, így a váltás kuplung nélkül is megy majd. Borsodnádasdon még kuplungolni kellett, mert a programozó Tarlós kint volt Botkáékkal az Acropolis Rally-n.

- A célunk így továbbra is a tanulás, hogy minél jobban kiismerjük az autót, és természetesen ott szeretnénk lenni a Mecsek Rallye céljában is.

151012 csabi n 2

Kocsomba Károly: - A Csabi Subarujával indulok a Mecsek Rallye-n Rallye2-ben, amit teljesen átépítettünk, és szeretnénk bebizonyosítani, hogy ebben a formában az autó nem méltó már a rossz hírnévre. Természetesen be akarjuk vinni a célba, és nem csak sétakocsikázást tervezünk. A pályák közül csak az Orfűi gyorsot ismerem, ott már mentünk régebben.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Tion Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark


Legfrissebb cikkek