Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Nehéz szívvel ugyan, de úgy döntött a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata, hogy nem áll rajthoz a Kisvaszar Ralisprinten. Gaál Ádám és Kalapács Kornél becsülettel letréningezték a pályát, az Opel Ascona B 1900 is fel volt készítve, sőt vasárnap hajnalban a versenyzők és a szerelők is rajtkész állapotban voltak a szállodában, amikor a csapatvezető Gaál József lefújta a versenyt.

Gaál József, csapatvezető: – Vasárnap hajnalban hatalmas eső szakadt a pályára, és amikor el kellett volna indulnunk, még mindig ömlött. Világos volt számomra, hogy mire felállítjuk a szervizt, mindenki bőrig ázik, a pálya pedig rettenetesen vizes volt. Mivel ez egy felkészülési, tesztverseny volt a számunkra, nem láttam értelmét, hogy Ádám és Kornél felesleges rizikót vállaljanak, vagy akár a szerelőcsapatunkból bárkinél is egy komolyabb megfázást kockáztassunk.

Ha bajnoki pontokért, helyezésért mentünk volna, biztos vagyok benne, hogy mindenki százszázalékos erőbedobással vett volna részt a versenyen, mint ahogyan a páros és a szervizcsaptunk is beöltözve vártak hajnali fél ötkor, de tudni kell nemet mondani és tudni kell, hogy mikor milyen kockázatot érdemes vállalni. Egy hasonlóan esős hegyiversenyem volt 1984-ben. Soha életemben nem törtem össze versenyautót, akkor viszont az első felfutáson csináltam egy totálkárt. Ez az emlék elevenen él bennem.


Szeretném leszögezni, hogy senkit, legkevésbé a rendezőt nem okoljuk a körülményekért, nem tehetett az időjárásról, egy egyszerű csapatdöntés volt, hogy nem álltunk rajthoz.

Gaál Ádám: – Kicsit meglepődtem, amikor fél ötkor apu megjelent pizsamában és közölte, nem indulunk, de aztán beláttam, hogy igaza van. Eddig egy gyorsasági szakaszt teljesítettem esőben, ezért vizes pályán még nincs nagy rutinom. Azzal maximálisan egyetértek, hogy négy héttel a Mecsek Rali előtt ne kockáztassuk meg az autó sérülését.

Sajnálom, hogy nem versenyezhettünk, hiszen minden egyes gyorsasági kilométer értékes tapasztalat a számomra. Az elmaradt verseny helyett az Euroringen fogunk részt venni egy teszten, és természetesen nagyon várjuk a Mecsek Ralit is.

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek