Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szenzációs sikerrel, kettős győzelemmel zárta a Korda Racing a tereprali OB 2015-ös szezonját, a győzelmet Korda Erik és Csató Attila szerezte meg a nagykállói HOFEKA Kupán, másodikként pedig Garamvölgyi Zoltán és Kerék Balázs érkezett célba.

Rendkívül kedvező helyzetből, az első két helyről vághattak neki a 2015-ös tereprali OB szezon utolsó versenynapjának a Korda Racing versenyzői, Korda Erik és Garamvölgyi Zoltán a futamgyőzelem sorsáról voltak hivatottak dönteni a HOFEKA Kupa záró napjának 4 szelektív szakaszán. Vasárnap reggel 20 másodperc választotta el egymástól az élen álló két Korda Racinges versenyautót, így izgalmas házi versenyre volt kilátás.

Az élen álló Korda/Csató kettős szerette volna mihamarabb eldönteni az első hely sorsát, és már a nyitó szakaszon alaposan rálépett a gázpedálra, aminek hamar meg is lett az eredménye, hiszen a napi első szelektív szakasz után 1 perc felé növelték előnyüket csapattársukkal szemben. Erikék az egyre megnyugtatóbbnak tűnő előnyük tudatában sem dőltek hátra, a napindító sikert két újabb szakaszgyőzelem követte, így a záró szakaszon biztos előnyük tudatában már csak a biztos célba érkezést kellett szem előtt tartaniuk, hogy bezsebeljék a futamgyőzelmet.

„Végre sikerült!” – mondta Korda Erik a verseny céljában. ”Tudtuk, hogy előbb-utóbb eljön az az idő, amikor elkerül minket a balszerencse, jöhetett volna már hamarabb is, de természetesen most is nagyon boldog vagyok. Kemény és fárasztó verseny volt, de úgy érzem Billyvel a rajttól a célig kontrollálni tudtuk a versenyt, a srácoktól ismét egy tökéletesen felkészített versenyautót kaptunk és végre a balszerencse is hátat fordított nekünk. Nagyon sajnálom, hogy máris vége az évnek, mert az utolsó két versenyünk már végre úgy sikerült, ahogy elterveztük, de nagyon boldogak vagyunk, hogy futamgyőzelemmel tudtuk zárni a bajnoki szezont. Külön öröm, hogy a Korda Racing mint csapat is megmutatta oroszlánkörmeit, Garamvölgyi Zoli és Kerék Balázs kiaknázta a bennünk és a Nissan Quashqai-ban rejlő potenciált. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak Fazekas Karcsinak a harmadik bajnoki címéhez, jó helyre került a bajnoki trófea. Valamint szintén szeretnék gratulálni „családunk” legújabb tagjának, Gyutai Adriánnak is, aki sikerrel teljesítette élete első világbajnoki futamát.”


Garamvölgyi Zoltán pilótai pályafutás eddigi legjobb eredményével zárta a 2015-ös szezont, két magyar bajnok előtt az abszolút második helyet szerezte meg Nagykállón újdonsült navigátorával, Kerék Balázzsal a fedélzeten. „Sajnos délelőtt eléggé bealudtam, a nap első felében lassabban mentem mint öreganyám, de a szervizben sikerült kicsi felráznom magam, így maximálisan jó szájízzel zártuk a versenyt. Az eredménnyel maximálisan elégedett nagyon örülök neki, hogy sikerült a második helyen célba érnünk és legfőképp annak, hogy karcmentesen hoztuk haza az autót. Nagyon megszerettem a Nissant és nagyon jó móka volt ez a pár verseny, de egyelőre ennél többet a jövőben sem tervezek, ha sikerülne jövőre is két három versenyen beülnöm és szórakozni kicsit, akkor nekem annyi elég is.”

A csapat harmadik tagja, Linninger Patrik tesztelési célzattal vett részt az eseményen, és párban a szintén quados Heiszer Károllyal, előfutóként teljesítették a távot. „Nagyon jó volt, hogy nem kellett újra 7 évet várnom a következő versenyre, bár ezúttal nem pontokért küzdöttünk, csak versenyen kívül, előfutóként teljesítettük a távot Heiszer Karcsi barátommal. Összességében rendkívül hasznos volt a hétvége és Karicsval jól el kergetőztünk. Volt egy-két apróbb hibánk, a végére pedig jutott egy kaland is, amikor 110-120 km/h-s tempó környékén benéztem az erdőbe és kiütöttem egy fát is, de szerencsére nem lett belőle komoly baj.”

A HOFEKA Kupa végeredménye:
1. Korda Erik/Csató Attila, HRX Ford 4:09.27
2. Garamvölgyi Zoltán/Kerék Balázs, Nissan Quashqai +1.42
3. Fazekas Károly/Szenáki László, BMW X6 +4.05
4. Fekete Antal/Tóth György, Toyota Hilux +4.27
5. Apáthy Zoltán/Erős Gábor, Nissan Pickup +1:24.21
6. Juhász Gábor, Klement Mosquito +5:01.08…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft


Legfrissebb cikkek