Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Három egységgel búcsúzik a Tereprali OB 2015-ös szezonjától a Korda Racing, a szezonzáró nagykállói HOFEKA Kupán Korda Erik és Csató Attila mellett Kerék Balázs oldalán visszatér Garamvölgyi Zoltán is, a motoros mezőnyben pedig Linninger Patrik tör babérokra.

Nagykálló látja vendégül a Tereprali bajnokság idei utolsó futamának mezőnyét, mely a naptár egyik legpatinásabb és a versenyzők körében az egyik legkedveltebb versenye, a szervezők többször is elnyerték már az év versenye címet a résztvevők szavazatainak köszönhetően. A szervezők az idei évben is készültek némi újdonsággal, ugyanis a szokásoktól eltérően Nagykállón nem kerül megrendezésre a pénteki szuperspeciál szakasz, ehelyett ingyenes teszttel kedveskedtek a bajnoki mezőnynek. A futam egyik érdekessége még, hogy hosszú évek után ez lehet az első olyan megmérettetés, melyen csak magyar versenyzők küzdenek a bajnoki pontokért, a jövőre nézve pedig mindenképp biztató hogy rég nem volt ekkora érdeklődés országhatárainkon belülről egy magyar bajnoki futam iránt.

Az autósok mezőnyéből természetesen nem hiányozhat a Korda Racing kiváló formában lévő egysége, a Korda Erik/Csató Attila – HRX Ford trió, akik a Hungarian Baja világkupa futamon már elnyerték a legjobb magyar párosnak kijáró címet. A csapat a Riverside Baja után újból hadrendbe állítja a Nissan Quashqai-t is, melyet ezúttal is Garamvölgyi Zoltán kormányoz, aki mellett a navigátori feladatokat ezúttal Kerék Balázs látja el Nagykállón. Az autósok mellett a motoros mezőnyben is lesz érdekeltsége a csapatnak, hiszen a Hungarian Baja-n hét év után sikeresen visszatérő Linninger Patrik is versenybe száll.


„Nagyon hamar elrepült az idei év, kicsit még korainak érzem, hogy már a szezonzáróra kell készülnünk.” – mesélte Korda Erik. „Egy igencsak kétarcú szezont szeretnénk lezárni minél sikeresebben. Voltak nehezebb periódusok, és sok csalódás, de a szezon nagy részében, különösen a második felében szerzett számtalan szakaszgyőzelmünkkel megmutattuk, hogy a győzelemért tudunk harcolni. Az pedig a jövőre nézve ad extra motivációt, hogy az évad legkeményebb versenyén, a Hungarian Baja-n nem volt nálunk gyorsabb magyar versenyző és még a világ élmezőnyének is oda tudtunk piszkálni kicsit. Ami Nagykállót illeti, tudom hogy sok versenyző kedvence ez a verseny, de nekem eddig nem sikerült igazán a szívembe zárnom ezeket a pályákat. Utoljára két és fél éve álltam itt rajthoz, még a Toyotával, azóta sok minden változott, mára Billyevel és a HRX-szel is összecsiszolódtunk és a hétvégén az egész csapattal azon leszünk, hogy egy futamgyőzelemmel változtassuk a korábban kialakult képen.”

Nevezési lista: http://www.terep-rallye.hu/wp-content/uploads/2015/09/nevezesi_lista-entry_list_hofeka_kupa_2015.pdf

Élő eredmények: http://www.adsol.hu/chronolive/

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft


Legfrissebb cikkek