Konkrét célokkal vágott neki a jubileumi, 15. Szilveszter Rallyenak Velenczei Ádám és Apkó András.

A Maxx Race Team párosa nem csak a szórakozásért, de az eredményért is autózott a december 28-29-ei versenyhétvégén: szerettek volna minél előkelőbb pozíciót elfoglalni az abszolút értékelésben. A terv megvalósítását szépen elkezdték – a harmadik szakaszon például csak 2,9 másodperccel maradtak alul Velenczeiék a Turán-Zsiros duótól. Végül a váltó – akárcsak a csapattárs, Kiss Viktor esetében – nem járult hozzá a futam sikeres abszolválásához.

Velenczei Ádám: A verseny előtt még beütemeztünk egy tesztet a naptárunkba, de sajnos ez sem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. A lámpasorunk az utolsó pillanatban készült el, ezért kipróbálni sem tudtuk megfelelően. Nagyon nem vártam a szombat esti szakaszt, mert nem szeretek sötétben menni. A helyzetet tovább fokozta, hogy slick gumikkal mentünk ki a vizes pályára, ami nem bizonyult a legjobb ötletnek, s alig láttunk valamit az útból. Ezek a tényezők rendesen rányomták a bélyegüket az eredményünkre – az élmezőny nagyon ránk vert.

Tanultunk a hibánkból, s másnap reggel intermedia abroncsokkal kezdtük meg a menetelést. Semmivel sem volt könnyebb a dolgunk, mint az élmezőnynek, hiszen addigra se száradt fel a pálya, mire mi sorra kerültünk. A köd ellenére abszolút meg voltunk elégedve az időnkkel: a külső szakaszon az abszolút 5-6. helyen autóztunk, míg a belsőn minket soroltak másodiknak, Turán Friciék mögé. Nagyon boldogok voltunk, hiszen három szakaszt követően az abszolút 6. helyen álltunk. A jó szériánk folytatódott a következő körben is, ám az 5. gyors közepén egy zúgó hangot hallottunk, rá 50 méterre pedig felrobbant a váltó a Mitsubishiben, s fel kellett adnunk a versenyt.

Nagyon sajnálom, hogy így alakult az évvége, ugyanakkor kárpótol minket az, hogy egy remek rendezvény részesei lehettünk. Ez úton is szeretnénk gratulálni és megköszönni Füredi Andrásnak, hogy egy ilyen színvonalas versenyt rendezett! Öröm volt látni, hogy ilyen sokan kíváncsiak még a magyar rallyra, s remélem, ez jó irányba mozdítja majd el az egész sportág jövőjét. Bízom benne, hogy 2014-ben is szép számban lesznek nézők a pálya szélén, mi pedig majd egy szinttel feljebb léphetünk.

Apkó András: Vegyes érzelmeim vannak a hétvégével kapcsolatban: jól szervezett versenyünk volt, de a saját teljesítménnyel nagyon nem voltam megelégedve. Hungaroring külső szakaszával nem volt gondom, de a belső stílusa nem nyerte el a tetszésemet. Túlságosan csiki-csukis volt, én pedig az igazi, lobogós rallypályákat kedvelem. Nem sikerült mentálisan úgy felkészülnöm erre a futamra, ahogy kellett volna, s ez rá is nyomta a bélyegét a feladatomra. Nem lehet kifogás, de számomra már nagyon évvége van, el is fáradtam, és így nem találtam a ritmust a kocsiban.

Sajnálom, hogy idő előtt a futam feladására kényszerültünk, hiszen amíg mentünk, jó időket tudtunk autózni. Ádám nagyon ügyesen kezelte a helyzeteket, jól viszonyult a körülményekhez, a hétvégén elért eredmények leginkább az ő érdemei.

Nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan kilátogattak a versenyre. Bebizonyosodott, hogy ha sok induló van egy futamon, s a nevezési lista tele van tűzdelve nagy nevekkel, akkor még mindig rengeteg embert érdekel a hazai autósport rally szakága!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Absolut Hostess Kft.,  Geoteam Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft.