Készen áll az évad legkeményebb magyarországi erőpróbájára a Korda Racing csapata, Korda Erik és Csató Attila HRX Fordja mellett Linninger Patrik is versenybe száll a Hungarian Baja-n.

Komoly feladat előtt állnak a Korda Racing versenyzői, ugyanis az előttünk álló hétvégén a világ legjobb tereprali versenyzőivel, köztük a kétszeres Dakar győztes és címvédő Nasser Al Attiyah-val kell felvenniük a versenyt a magyar bajnokság ötödik és az FIA Tereprali Világkupa sorozat idei hetedik állomásán, a Hungarian Baja-n. Hosszú idő után a verseny hazatért, a magyar világkupa futam az idei évben visszatér gyökereihez és ismét Veszprémi központtal kerül megrendezésre. A szervezők ennek örömére három kőkemény, 175 km-es szelektív szakasszal kedveskednek a mezőnynek, melyből szombatra jut kettő, egy pedig vasárnapra, pénteken pedig a Nyirádi Motorsport Centrumban megrendezésre kerülő prológot követően Veszprém főterén egy látványos rajtceremóniát iktattak a programba. A verseny a magyar bajnokságban is kiemelt fontossággal bír, hiszen ezúttal háromszoros szorzóval osztják a pontokat.

„Jöjjön, aminek jönnie kell!” – jelentette ki Korda Erik, aki a versenyt megelőzően a M1 Ma Este című műsorának vendége volt a Hungarian Baja kapcsán. „Már hetek óta lázban égünk, a Veszprém Rallyn is ezért vettünk részt és a bábolnai futam utolsó napján is a Baja-ra próbáltunk tesztelni. Hétvégén több nagy kihívás elé nézünk, a világkupa mezőny, a tikkasztó hőség és a maratoni pályák mind – mind kemény diónak ígérkeznek, de a feladat mindenki számára egyforma. Ami talán sorsdöntő lehet, az az, hogy ki hogy tudja beosztani a gumikat, a lőtéri pályákon nagyon könnyű beszedni egy defektet, amiért egy ilyen erős mezőnyben helyezésekkel kell fizetni. Nehéz megmondani mivel lennék elégedett a verseny végén, most úgy érzem, hogy ha sikerülne bekerülni az első ötbe, akkor az már egy szép eredmény lenne, de az év elején elhatároztam magamban, hogy idén szeretném visszaszerezni az FIA prioritást, úgyhogy valahogy csak fel kellene állni a dobogóra! :)”

A Korda Racing ezúttal az autós mezőny mellett a motorosok között is képviselteti magát, Linninger Patrik hét év után tér vissza a csapathoz és a Hungarian Baja-ra. A hosszú szünet ellenére a közönség kedvenc quadosnak csak alig néhány hete volt, hogy felkészüljön a versenyre, de Patrik úgy érzi, készen áll a visszatérésre. „Sajnos túl sok időt nem tudtam motoron tölteni a verseny előtt, egy 50 kilométeres teszttel próbáltam visszarázódni a régi kerékvágásba, mert a motort is gatyába kellett ráznunk. Nagy falat lesz egy ilyen hosszú verseny ilyen hosszú kihagyás után, de mindig is szerettem a kihívásokat, így már alig várom, hogy újra elrajtoljak.”

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Bialabok Alexandra