Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Habár nem jutott messze, mégis nagyon hangulatos versenyhétvégét zárt a Hungaroringen Kiss Viktor.

A jó kedv és a jó társaság terén egyáltalán nem okozott csalódást neki a 2013-as Szilveszter Rallye, bár azt egy kicsit sajnálja, hogy csak másfél gyorsasági szakaszt tudott belőle teljesíteni. Új autóval és egy alkalmi navigátorral, Kovács Petrával vágott neki az évadzáró jamboree-nak, de a Mitsubishi Lancer Evo IX R4 váltója megbosszulta a nagy kapkodást…

Kiss Viktor: Életem első Szilveszter Rallye-ja volt a hétvégi, de az biztos, hogy nem az utolsó! Nagyon tetszett az új autó, bár egyáltalán nem ismertem. Igaz, hogy ez is egy R4-es Mitsubishi Lancer Evo IX-es, de azért így is voltak tapasztalt különbségek a két gép között. Ugyanakkor egy kis félelem is volt bennem, hiszen épp hogy kigurult csapatunk műhelyéből a kocsi, a Szilveszter Rallyen tette meg az első métereit, s ezért nagyon szerettem volna rá vigyázni, épségben megőrizni minden porcikáját.

A szombat esti gyorsnak azzal a céllal vágtunk neki, hogy csak éljük túl, hiszen másnap egy jót fogunk szórakozni, örömautózni. Ehhez képest padkának mentünk, és meg is forogtunk néhányszor. Nagyon elszúrtuk az esti menetelést, de a jó hangulat ennek ellenére is megmaradt – ami vasárnap reggel is folytatódott. Olyan köd uralkodott a pályán, hogy alig láttam előre 20 métert, ráadásul az aszfalt is nagyon csúszott. Egyszer egy megpördülést is bemutattunk, ami után gyorsan akartam volna folytatni a versenyt, de ahogy az első sebességi fokozatba tettem volna a váltót, az felrobbant. Az eset megpecsételte a hétvégénket, hiszen rögtön félre kellett állnunk, onnantól pedig csak a szurkolók táborát gyarapítottuk, bandáztunk egy kicsit a kilátogató nézőkkel. Sajnálatos hír, hogy csapatunk másik két indulója is kiállásra kényszerült: Percze Nándi Toyota Yaris-ánál technikai gondok merültek, Velenczei Ádám Mitsubishijében pedig ugyancsak felrobbant a váltó.


Az alkalmi navigátorom is nagyon élvezte a versenyt, bár egy kissé csalódott volt, hogy nem tudtuk befejezni. Petra gyorsan ráérzett a mitfahreri feladatokra, ügyes volt, jó hangsúllyal és jókor mondta az információkat, igazán keveset és csak aprókat hibázott. Már gondolkodunk azon, hogy hol tudnánk legközelebb együtt menni, hogy ő is átérezhesse azt az örömöt, amit egy viadal befejezése jelent. Összességében azonban mindkettőnknek nagyon tetszett a rendezvény, bár én az elején tartottam attól, hogy óriási csúszások lesznek a rekordszámú induló miatt – de ez szerencsére csak a rajtceremóniánál, kisebb mértékben következett be. Jól összerakott futam volt, aminek még az időjárás is kedvezett, s rengeteg nézőt csalogatott ki a Hungaroringre. Öröm volt látni, hogy a magyar rally még mindig képes több ezer embert is megmozgatni!


A jövő évünk még nagyon képlékeny, de az biztos, hogy versenyezni fogunk! Ha lehetőség lesz rá, minél több futamon rajthoz állnánk, s 2014-ben már nem csak a nézőket és magunkat szeretnénk szórakoztatni, de jó lenne néhány szép eredményt is bezsebelni.

A Maxx Race Team versenyzői ezúton kívánnak a csapat minden szurkolójának, partnerének Boldog Új Esztendőt!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: JAGA Trans-ART Kft., Profi-Drink Kft., Deák Hűtő és Klíma Kft. (deakhuto.hu), Brill-Company Zrt., Sabina 2000 Kft., Patrimon International Biztosítási Alkusz Kft., Krafli Sweet Kft. (Dream), Alkohol Trade Kft., Benyó Autószerviz Kft., Esély Iskolai Szövetkezet, Makói Pro Sanitas Bt., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, Első Magyar Szociális Vidékfejlesztési Szövetkezet, ÚT-GARANTOR Kft., Börcsök Trafik Bt., Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány (rogers-iskola.hu; www.szefi.hu/gimnazium), Perla Moda Kft. (Magenta – Aréna), Sztár Motel (Balassagyarmat), Novico Szervező és Tanácsadó Kft.

Legfrissebb cikkek