Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kitűzött célt teljesítette Gaál Ádám és Kalapács Kornél a Baranya Kupán, ahol a meglepetésszerűen leesett eső ellenére is karcmentesen értek célba az Opel Ascona B 1900-zal. A rengeteg tapasztalat mellett értékes pontokkal is gazdagodtak, hiszen a historic értékelésben, a D csoportban és a D3-as kategóriában is egyaránt a második helyet szerezték meg.

Gaál Ádám: – Összességében jó kis verseny volt. Az első körben szárazak voltak a pályák, akkor próbáltam óvatosan kezdeni. A második körre lógott az eső lába, de a szervizben még sütött a nap, ezért slickkel mentünk ki. Hetvehelyre jó is volt, de mire felértünk Árpádtetőre, leszakadt az ég. Ez egy kicsit meglepett, hiszen még sohasem versenyeztem esőben slick gumikkal. Olyan volt, mintha jégen mentünk volna, de ez is nagyon hasznos tapasztalat volt.

A szervizben nagy dilemmám volt, hogy milyen gumit válasszunk a harmadik körre, de Wirtmann Feri és apu (Gaál József) is azt mondták, hogy hagyjuk fent a száraz gumikat. Igazuk lett, többet nem esett az eső és Árpádtető is egész jól felszáradt.

Próbáltunk lépést tartani a kategória-ellenfelünkkel, a Rónay–Csuri páros Alfájával. Volt, amikor ez egész jól sikerült, volt, amikor vertük is őket, de az első körben és a vízen összesen fél percet kaptunk tőlük, ezt nem tudtuk ledolgozni. De nem is az volt a célunk, hogy mindenáron nyerjünk, hanem hogy tapasztalatot szerezzünk és az autóra is vigyázni akartam.


Nagyon örülök, hogy végül apu is meggyógyult és le tudott jönni a versenyre, egészen más úgy menni, hogy ő is ott van.

Gaál József, csapatvezető: – Nagyon elégedett vagyok Ádám és Kornél teljesítményével. Örültem neki, hogy leesett az eső, ami új feladat elé állította őket. Pont annyi esett, ami még nem mossa le a pályát, hanem a por is rajta maradt, így nagyon csúszott az út. De ez a rali, az egyik gyorsasági szakaszt száraz pályán teljesíted, a másikat vízen, a harmadikat pedig megint szárazon.

Az eső másik előnye az volt, hogy így sokkal pontosabban kellett vezetni, ami után a száraz úton is finomabb íveket fog használni. Jól mentek, sok tapasztalatot és versenykilométert szereztek, az autó karcmentes, mit kívánhat ennél többet egy apa és egy csapatvezető?

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/


Legfrissebb cikkek