A Korda Racing mindkét célba érkezett autója győzelmet ünnepelhetett a Veszprém Rally céljában, ifjabb Vizelli Károly és Nagy Péter a P12-es kategóriában vezette sikerre a VFTS-t, Régi Péter és Ferenczi László pedig az N2-es Suzuki Iginisszel az N csoport abszolút első helyét is megszerezte.

Úgy tűnik jó hatással volt a „szülői felügyelet” a Korda Racing Rallye2-es versenyzőire, mert bár Szabó Árpád és Borsfai Dávid egy ugratót követő landolás után a verseny feladására kényszerültek, a csapat másik két párosa győzelemmel térhetett haza Veszprémből. Ifjabb Vizelli Károly és Nagy Péter kategóriája győzelme mellett az abszolútban is újra dobogóra állhatott, a győzelemért járó pontokkal pedig Karesz és Peti a bajnoki értékelésben, mind a P12-ben, mind a Lada Kupában, is az élre állt.

ifj. Vizelli Károly / Nagy Péter: Nagyon kalandosra sikerült a versenyünk Veszprémben, azt meg kell hagyni. Az elején sajnos kicsit jobban bealudtunk, mint kellett volna, így elég sokat kaptunk. A második gyorsaságihoz úgy gurultunk oda, hogy bele fogunk adni apait-anyait. Ez működött egy ideig, de aztán kaptunk egy defektet a szakasz közepén. A következő szakaszon pedig egy kanyart eltévesztettünk és a nagy porban rossz irányba fordultunk. Emellett még folyamatosan önindító problémánk volt, valamint a fékünk is levegős volt. Mindezek ellenére megpróbáltuk megcsinálni a lehetetlent és behajrázni magunkat az elejébe. Ez óriási szerencsével ugyan, de sikerült. Rettenetesen élveztük a murvát, az autónk is kibírta, így az abszolút értékelés harmadik helyét elcsíptük. Hatalmas köszönet a szervizcsapatunknak, akik profin dolgoztak és végig életben tartották az autót, mert nélkülük ez az eredmény nem sikerülhetett volna.

Szabó Árpádéknak ezúttal csak egy fél verseny jutott, mivel az egyik ugratót követő landolás következtében a Citroen súlyos sérüléseket szenvedett.

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: Nagyon vártuk már a Veszprém Rallyt. Igaz hogy keveset mentünk eddig murván, de annál jobban szeretünk a laza talajú pályákon versenyezni. A pályabejáráson már láttuk, hogy lesznek kemény részei a versenynek, de a tavalyi tapasztalatokra alapozva reménykedtünk benne, hogy jól helytállunk majd. Az első két gyorsaságin kisebb problémák hátráltattak minket, de az igazi fekete leves a hajmáskéri gyorsaságin jött. Defektet kaptunk, amit még a szakaszon kicseréltünk, majd beértük azt az autót, aki megelőzött minket kerékcsere közben, ennek tetejébe még az ugratón nagyot repültünk és megütöttük az autó elejét. Éreztük, hogy baj lesz, és mikor a srácok megnézték a kocsit, biztossá vált, hogy nincs tovább. Nagyon sajnáljuk a dolgot, és elnézést kérünk mindenkitől, aki támogatott minket, hogy ismét egy nullás versennyel zártunk.

Mint hal a vízben, úgy lubickolt a várva-várt veszprémi murvás pályákon Régi Peti és Ferenczi László, akik már a nyitó gyorsasági szakaszt követően a jóval erősebb autókat felvonultató N csoportos mezőnyben elfoglalták az első helyet, amit a célig már nem is engedtek ki a kezük közül és rajt-cél győzelemmel zárták a szezon utolsó murvás versenyét.

Régi Péter/Ferenczi László: Lázasan készülődtünk, hiszen ahogy a futam előtt is elmondtuk, alig vártuk már, hogy újra ezen a környéken autózzunk. Az első gyorsaságit megnyertük az N csoportban és az N2 kategóriában is, annak ellenére, hogy tapogatóztam még. De a stopper mást mutatott, mint a megérzéseink, így rögtön az élre álltunk. A második és harmadik gyorsaságin óvatosabban mentünk át, mert voltak kisebb műszaki gondjaink, de mivel tudtuk, hogy ez egy túlélő verseny, ezért nem szabad az első körben kapkodni. A szervizparkban a fiúk gatyába rázták az autót és megbeszéltük a taktikát, miszerint a Suzukira maximálisan vigyázva fogjuk teljesíteni a versenytáv második felét. A negyedik gyorsaságit újfent megnyertük, az ötödik szakaszt pedig Baksai Laciék sajnálatos balesete miatt etapként teljesítettük. Így némileg megnyugtató előnnyel érkeztünk a mindent eldöntő hajmáskéri pályához, amit sikeresen abszolváltunk, aminek köszönhetően megnyertük az N csoportot és az N2 kategóriát is. Rendkívül boldogok vagyunk és szeretnénk megköszönni Korda Eriknek és Korda Racing minden tagjának a támogatást, valamint a Lazaracingnek, hogy egy fantasztikusan jól felkészített autót biztosítottak számunkra.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Stefani Hungária Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft