Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szezonbeli utolsó murvás versenyükre készülnek a Korda Racing junior csapatának versenyzői, akik nagy csatákra és sikeres célba érkezésre számítanak a 22. Veszprém Rallyn.

Az ifjú titánok ezúttal „szülői felügyeletet” is kapnak, hiszen előfutóként szintén rajthoz áll Veszprémben a Korda Racing HRX Ford tereprali versenyautójával, a csapatvezető Korda Erik is, a váli székhelyű gárda így összesen 4 autóval vesz részt az Országos Rally Bajnokság szezonbeli ötödik és egyben utolsó murvás állomásán.

Korda Erik/Csató Attila: „Természetesen nem azért indulunk a Veszprém Rallyn, hogy megmutassuk a srácoknak, mit hogyan kell csinálni, hiszen mindhárom párosunk maximálisan élvezi a bizalmunkat és eszem ágában sincs beleszólni a versenyzésükbe. Pusztán arról van szó, hogy számunkra ez egy remek felkészülési lehetőség a magyar világkupa futamra, a Hungarian Baja-ra, ami egy hónap múlva ezen a környéken kerül megrendezésre, de természetesen ha bármiben tudjuk segíteni a srácok versenyzését, számíthatnak ránk. A magam részéről ezúttal is annak örülnék a legjobban, ha a verseny végén a céldobogón találkoznánk, ha lenne okunk az ünneplésre az már csak a hab lenne a tortán.”


Ifj. Vizelli Károly/Nagy Péter (Lada VFTS): A Veszprém Rally egy igazi túlélő verseny lesz számunkra. A pályák közül kettőn már versenyeztünk, egyedül a harmadik lesz ismeretlen nekünk, de a pályabejáráson igyekszünk minél jobban feldolgozni. Várjuk már, hiszen nagyon szeretünk murván autózni, a veszprémi futamnak pedig mindig különleges atmoszférája van. Ennek ellenére az arányaink nem túl jók, mivel eddig ötször álltunk itt rajthoz, de csak kétszer tudtunk célba érni, mert a technika sajnos többször keresztül húzta a számításainkat. Úgyhogy most fő célunk a biztos célba érés, mert idén eddig négy futamból kettőn nulláztunk. Ennek tükrében az autót nagyon strapabíróra építettük, megerősítettünk mindent, amit lehetett. Az utolsó pillanatokban is az autót faragtuk, amibe belekerült a Havassy Péter által újjáépített motorunk, ami még Miskolcon robbant fel. Szombat hajnalban fogjuk kipróbálni, ahol Havassy mester még finom hangolja az erőforrást, aztán irány Veszprém!

Szabó Árpád/Borsfai Dávid (Citroen C2 R2 Max): Fehérvár után csalódottak voltunk, hiszen a kategória második helyéről kellett kiállnunk váltóhiba miatt. Azonban vigaszt jelentett számunkra, hogy rengeteget gyorsultunk az előző futamokhoz képest és versenyképes időket futottunk, éppen ezért optimistán várjuk a Veszprém Rallyt. A gyorsaságik érzéseim szerint jobban kedveznek majd nekünk, mint a szombathelyi „erőpályák”, mivel inkább technikás, bevállalós szakaszok jellemzőek erre a versenyre, és mi ezeket jobban kedveljük. A célunk most sem lehet más, mint a kategóriánk valamelyik dobogós pozíciója, de mi legbelül azért az első helynek örülnénk leginkább. Az időjárás a megszokott hőséget hozza majd, de mi is és az autó is maximálisan felkészültünk, ezért nincs akadály egy jó szereplés előtt.


Régi Péter/ Ferenczi László (Suzuki Ignis): Újra Veszprém, újra murva. Nekünk több nem kell ahhoz, hogy megjöjjön a kedvünk egy jó versenyhez. A Fehérvár Rallyra úgy érzem, összeálltak a dolgok, hiszen jól elkaptuk a fonalat, megvolt a tempónk, amit a kategóriánkban elért második hely bizonyít. Nagyon várjuk már ezt a versenyt, mert a Mikulás Rallyt is élveztük, de azért abban reménykedünk, hogy a körülmények sokkal jobbak lesznek, mint amik decemberben voltak. A sártenger után most a hőség lesz a leginkább befolyásoló tényező, de bízunk benne, hogy mi is, illetve a Suzuki is kibírjuk a vasárnapot. A dobogó nagyon jó hely, legutóbb jól éreztük magunkat rajta és kicsit már megszoktuk, úgyhogy most se szeretnénk máshol állni. Viccet félretéve, először is szeretnénk célba érni, mivel Veszprém köztudottan autógyilkos pályákkal vár minket, és ha már célban vagyunk, természetesen egy dobogós hellyel most is kiegyeznénk.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek