Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A csapatvezető is elkíséri a Korda Racing junior versenyzőit az Országos Rallye Bajnokság hétvégi állomására, Korda Erik és Csató Attila a HRX Forddal, előfutóként vesz részt a 22. Veszprém Rallyn.

Annak ellenére, hogy Korda Erik korábban sosem vett még részt a Veszprém Rallyn, egyáltalán nem lesz ismeretlen terület az utóbbi időben jobbára tereprali versenyeken edződő pilótának az Országos Rally Bajnokság idei ötödik állomása, hiszen több olyan versenyen is szerepelt már melyek a klasszikus Veszprémi pályákon zajlottak, legutoljára például a tavaly decemberben megrendezett Mikulás Rallyn.

”Nem titok, hogy a magyar világkupa futamra, a Hungarian Baja-ra készülünk” – vallotta be Korda Erik, azzal kapcsolatban, hogyan kerül tereprali autóval egy rali versenyre. „Az idei évben elég sok az újdonság körülöttem, új autóval és új navigátorral megyek, de Hungarian Baja-n már nem az ismerkedésre, hanem a támadásra szeretném fektetni a hangsúlyt. Egy hónappal a magyar Baja rajtja előtt keresve sem találhatnánk jobb lehetőséget a felkészülésre, mint a Veszprém Rally, hiszen augusztusban nagyrészt mi is a lőtéren szállunk majd harcba. Természetesen a HRX-szel „csak” előfutóként veszünk részt a versenyen, ha minden igaz szombaton az ORB, vasárnap pedig a Rallye2-es mezőny előtt, de így is versenykörülmények között próbálgathatjuk az autót. Jó és élvezetes hétvégére számítok, tavaly a Mikulás Rallyt is nagyon élveztem, nem beszélve az idei Riverside Baja-ról, amikor az összes szombathelyi rali pályán sikerült az első helyen végeznünk, szóval úgy tűnik, fekszenek a tempós pályák.”


Eriknek ezúttal is az a Csató Attila diktálja az itinert, akivel eddig egyetlen közös versenyen vannak túl, hiszen „Billy” a tereprali bajnokság legutóbbi állomásán, beugróként csatlakozott a csapathoz. A bemutatkozásra nem lehetett panasz, a Gyulán elért második hely mindkét felet meggyőzte a közös folytatásról. „Egy pillanat alatt megtaláltuk a közös hangot Billyvel a versenyautóban is, Gyulán remekül éreztük magunkat egymás mellett a HRX-ben, jött az eredmény is, úgyhogy nem is volt igazán kérdés, hogy együtt folytatjuk. A mostani hétvége nemcsak a világkupa futam miatt lesz hasznos, hanem a magyar bajnokság miatt is értékes. Számunkra jövő héten, Győr környékén folytatódik a bajnokság, és bár azt nem tudjuk ott mi vár ránk, de mindenképp hasznos, hogy lendületből érkezünk az EuroTools Kupára, ahol a dobogós legmagasabb fokát célozzuk meg.”

A 22. Veszprém Rallyn a csapat összesen 4 versenyautóval vesz részt, Korda Erik és Csató Attila mellett, a Korda Racing junior versenyzői is felsorakoznak a rajtnál, ifjabb Vizelli Károly és Nagy Péter a Lada VFTS-t, Szabó Árpád és Borsfai Dávid a Citroen C2 R2-t, Régi Péter és Ferenczi László pedig a Suzuki Ignist küldi harcba.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek