Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A D korcsoport második és a D2-es kategória első helyét szerezte meg Leitold Károly és Bazsó Ildikó Fiat 131 Abarth-tal az Ypres Rali historic Európa-bajnoki futamon. Ezzel összesen 13 Eb-pontot gyűjtöttek és megerősítették negyedik helyüket a bajnokságban.

Leitold Károly: – Végre úgy tudtunk menni, hogy az autó is jó volt. Egyedül a második körben ijesztett ránk a generátor, aminek elnyíródott az éke. Már lelkileg felkészültem rá, hogy az idei negyedik versenyen is kiállunk, de végül sikerült megjavítani, és ha négy gyorsaságit nagyon óvatosan is kellett teljesíteni, de végre elmondhatjuk magunkról, hogy célba értünk.

A verseny nagyon kemény volt. Az abszolút első tíz helyen csak helybéliek végeztek. Nagyon jó versenyzők és nagyon jó autók vannak Belgiumban. A Fiat, a generátort leszámítva jól működött, mi is gyorsak voltunk, de a helyiekkel nem tudtuk felvenni a versenyt.

A rendezés tökéletes, óramű pontosságú volt. A historic Eb-mezőnynek külön volt a rajt és a cél ceremóniája, de minket is átvittek Ypres főterén, az Eb dobogóján. Fantasztikus hangulattal, rengeteg emberrel, nagyon nagy élmény volt.


Az Eb-n a következő verseny Csehországban lesz, azt mi kihagyjuk, de a következő futamokon szeretnénk újra ott lenni.

Bazsó Ildikó: – Az idén már három Eb-futamot tréningeztünk le, abban egész jók vagyunk, de nagyon szerettünk volna végre egy versenyen célba érni. Illetve nekem először az volt az álmom, hogy az autó kibírja az első gyorsaságit, aztán a másodikat, aztán az első napot és csak az utolsó gyorsaságikon mertem arra gondolni, hogy talán megszakad a rossz sorozatunk és célba érünk.

Nagyon nehéz verseny volt. Csak kétszer lehetett tréningezni, ami ezekre a pályákra nagyon kevés. Végig szántóföldek között mentünk, így a támpont a búza vagy a saláta volt. Rengeteg az elágazás, ami miatt nagyon pontos itinert kell írni. Ha egy kanyar 355 méterre van és te 350 méternél fordulsz balra, akkor már egészen máshol jársz, mint ahol kellene. Eddig a versenyeken mindig felszabadult voltam, de most nagyon kellett koncentrálnom, hogy ne hibázzak.

Hihetetlen élmény volt célba érni és hihetetlen élmény volt egy ilyen nehéz versenyt teljesíteni.


Legfrissebb cikkek