Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Újabb sikeres hétvégét produkáltak a Korda Racing junior versenyzői a Rallye2-es bajnokságban, bár a Szabó/Borsfai duett nem látta meg a célt a Székesfehérvár Rallyn a Vizelli/Nagy és Régi/Ferenczi párosok felállhattak a dobogóra.

A szombathelyi murva után ismét aszfalton mérkőzhetett meg egymással az Országos Rallye2-es bajnokság mezőnye, melyből ezúttal sem hiányozhattak a Korda Racing versenyzői. A csapat színeit ezúttal is három páros képviselte, Vizelli Károly és Nagy Péter a Lada VFTS-sel, Szabó Árpád és Borsfai Dávid a Citroen C2 R2 Max-szal, Régi Péter és Ferenczi László Pedig a Suzuki Ignisszel szállt harcba a bajnoki pontokért. Sajnos a technika ördöge ezúttal sem kerülte el a csapat háza táját, Szabó Árpád és Borsfai Dávid váltóhiba miatt kényszerült idő előtti búcsúra, azonban volt ok az ünneplésre is a csapat háza táján, hiszen ifjabb Vizelli Károly és Nagy Péter kategóriája második helye mellett az abszolútban is pontszerző helyen zártak, Régi Péter és Ferenczi László pedig harmadikként zárta a versenyt.

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: Mit is mondhatnék? Rettenetesen csalódott vagyok a Fehérvár Rally után. Az autót visszaépítettük a szombathelyi murvás futam után újra aszfaltra, ami a több versenykilométer miatt talán jobban is feküdt nekünk. Nagyon készültünk erre a futamra, fejben úgy érzem, most voltunk a toppon. Az első két szakaszon kategóriánkban második időt autóztunk, a harmadikon pedig egy túlcsúszás ellenére is negyediket. A második kört szintén így kezdtük, de közben már elkezdtek gyülekezni a fekete fellegek a fejünk felett.  A négyes gyorson már hallottunk némi rendellenes zajt a váltó felől, a cél után pedig láttuk, hogy tiszta olaj a kocsi hátulja. Az oroszlányi szakasz előtt félreálltunk, és a csapattal telefonon konzultálva azt a döntést hoztuk, hogy a nagyobb károk elkerülés végett inkább kiállunk. Végre hibátlan versenyt futottunk, jó időket autóztunk, nagyon jól éreztük magunkat a kocsiban és az itinerünk is kifogástalan lett, de sajnos egy technikai hiba mindig benne van egy ilyen versenyben. Nem szabad azonban sokat rágódni a történteken, most már szigorúan a Veszprém Rallyra kell koncentrálnunk!


Régi Péter/Ferenczi László: A szombathelyi kiesésünk után mindenképp szerettünk volna szépíteni az eredményeinken, amire a Fehérvár Rally tökéletes alkalom volt. Újra aszfalton versenyeztünk, ami kevésbé volt autógyilkos, de az ilyenkor megszokott meleg azért nagy kihívás elé állított minket.  Az első négy gyorsasági után dobogós pozícióban voltunk a kategóriánkban, az utolsó három szakaszon pedig végig második időket autóztunk, így sikerült behúzni az N2 második, valamint az N csoport harmadik helyét. Boldogan gurultunk fel a dobogóra vasárnap délután, hiszen idei legjobb eredményünket értük el. A kocsi kifogástalanul működött végig, a srácok a szervizben nagyon jó munkát végeztek és külön öröm számunkra, hogy egy, a miénknél erősebb autót is sikerült magunk mögé utasítani. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Korda Eriknek, valamint Szikszai Attilának és csapatának, hogy egy kifogástalanul felkészített autót hoztak nekünk a hétvégére. Ez az eredmény csak még nagyobb motivációt ad nekünk és még inkább készülünk a soron következő Veszprém Rallyra. Murva verseny lesz, amit szeretünk, úgyhogy élvezetes versenyre számítok és alig várjuk már, hogy ismét autóba ülhessünk!

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek