Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Garmin Racing Team párosai között az idei évben baráti csaták alakultak ki a versenypályákon. Domonkos László - Horváth István és Gyarmati Ariel - Kocsis György duók a hétvégi székesfehérvári futamon vívtak az abszolút értékelés első helyéért.

Domonkos László: - Jó hangulatban és rettenetes kánikulában telt a hétvége. Minden elismerésem azoké, akik a vízpart helyett a versenyen töltötték a szabadidejüket.

- A pályák a meleggel ellentétben nagyon kedvezőek voltak. Az oroszlányi gyorsasági szakasz nagy kedvencem, mentem is rajta már sokat, bár akkor jóval több lassító volt benne. A hosszú pálya nekem teljesen új volt, nem is sikerült tökéletesen feldolgozni elsőre, de talán majd a következő alkalommal már jobban sikerül.

- Az autó egész verseny alatt hibátlanul működött, a meleg miatt persze érződött, hogy kicsit gyengébb, mint szokott, de ez mindenkinek egyforma volt. Egy kisebb kalandunk akadt azért az első körben. A nagyvelegi pályán lecsúsztunk az útról és a fűben eltaláltunk egy követ, ami kicsit elállította a futóművet, de nagyobb baj nem lett belőle szerencsére.

- A nagy meleg a navigátoromat Pityeszt viselte meg jobban, ráadásul betegség is kerülgette, így nem volt egyszerű feladat számára teljesíteni a futamot, de hősiesen helytállt.

- A nyári időszakban mindig kicsit kevesebb a nevezői létszám, ez most sem volt másképp. Jó lenne, ha többen lennénk a kategóriánkban és nem csak Ariellel küzdenénk egymással.

- A pályán második helyen végeztünk, a hivatalos eredménylistán az élen, mert Arielék büntetést kaptak. Annak kifejezetten örülök, hogy sikerült szakaszt nyernünk és hogy a legtöbb szakaszon szoros eredmény született. Nyilván akkor lennék igazán boldog, ha pályán nyertünk volna, remélem lesz idén még ilyenre is példa.

150618 gyarmati n

Gyarmati Ariel: - Nagyszerűen éreztük magunkat Székesfehérváron, egy igazán pörgős versenyen vehettünk részt. A nagy meleg nehezítette a versenyzők dolgát, 50 -60 fok is volt az autóban. Odafigyeltünk a megfelelő folyadék bevitelre, így ez számunkra komoly gondot nem okozott.

- Mindhárom pálya tetszett, sajnálom, hogy a nagyvelegi szakaszt le kellett rövidíteni, mert az izgalmas dupla ugratós része sajnos így kimaradt. A három szakasz közül a favorit a Csákberény – Kőhányás gyorsasági volt, számomra az ilyen jellegű pályák jelentik a nagy betűs rallyt.

- Szerencsére - és a felkészített autónak köszönhetően – semmilyen technikai gondunk nem volt ezen a versenyen sem. Bízom benne, hogy a következő futamon is elkerül bennünket a technika ördöge.  Egy kisebb hibánk volt a verseny során. Az első szakasz földes kitérő lassítójában sikerült szembe beugrani az árokba, de szerencsére nem volt mély, így hamar ki tudtunk jönni belőle, sok időt nem vesztettünk.

- Azonban adminisztratív hiba csúszott a gépezetbe. Egy félreolvasható menetlevél kitöltésnek köszönhetően előbb mentünk be az ötös gyors beírójába. Az érdekessége a dolognak, hogy a sportbíró is félreolvasta a menetlevelet, először késést jegyeztek fel. Azt kihúzták és közösen megállapítottuk, hogy nem egyértelmű a kitöltés, mindenki félreolvasta. Ennek tudatában – hogy nincs gond – mentünk tovább, majd már itthon jön az információ, hogy mégis kaptunk büntetést.

- Ennek ellenére abszolút elégedett vagyok, folyamatosan versenyről versenyre, gyorsról gyorsra tudunk fejlődni, gyorsulni, ez a legfontosabb. Összenézve az OB időkkel már kezd minimalizálódni a különbség. Úgy érzem, hogy az autót kezdem belakni, már tudom, hogy mit kellene máshogy csinálni, máshová állítani, tehát kezdem kiismerni.

- A veszprémi indulásunknak sajnos kicsi az esélye, de a héten talán kiderül, hogy neki tudunk-e vágni. A Baranya Kupán viszont biztos, hogy részt veszünk.


Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.

Legfrissebb cikkek