Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Remekül kezdtek a szezon első murvás Rallye2-es versenyén a Korda Racing Junior csapatának versenyzői, azonban a műszaki hibák miatt a három autóból csak egy látta meg a célt, Szabó Árpád és Borsfai Dávid azonban ismét dobogóra állhatott a Citroen C2-vel.

150522 korda n2

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: - „Ugrás az ismeretlenbe” - így tudnám jellemezni a Szombathely Rally eseményeit. A csütörtöki teszten mentem életemben először a szombathelyi murván, úgy, hogy még a Citroent is tanulom. A teszt hasznosnak bizonyult abban, hogy legalább némi fogalmam legyen arról, mi vár ránk a versenyen. Az első körben óvatosan kezdtünk, nem akartunk mindjárt az elején olyan buta hibát véteni, ami miatt esetleg fel kellett volna adnunk a versenyt. Az egri taktikánkat vettük elő ismét, lépésről-lépésre barátkoztam a kocsival laza talajon és kis léptékkel fokoztuk a tempót. Egy beeséstől és néhány melegebb szituációtól eltekintve kalandmentes volt a verseny, karcmentesen célba vittük a C2-est, ráadásul a kategória bronzérmét is hazahozhattuk. Fehérvár és Veszprém más jellegű versenyek lesznek, talán picit jobban is fog feküdni nekünk, úgyhogy már most nagyon várjuk, hogy újra harcba szálljunk!

150522 korda n3

ifj. Vizelli Károly/Nagy Péter: - Az eredménytelen Miskolc Rally után még jobban vártuk az év első murvás versenyét. Felkészülésben most sem volt hiány, nagyon sok munkával jártak az előkészületek, mivel új kasztnival és új motorral álltunk rajthoz a hétvégén. Jobbágy Peti tavalyi bajnok motorja duruzsolt a kocsiban, magas fordulaton nagyon tetszett a motor teljesítménye, az áttételünk kicsit hosszúnak bizonyult a többi versenyzőjéhez képest. Az első körben minden rendben volt, három szakasz teljesítése után a kategória 2. helyén álltunk és igyekeztünk javítani az időnkön, de sajnos erre már nem volt lehetőségünk. A 4. szakaszon szétrobbant a váltónk és számunkra véget ért a verseny. Sajnos az utóbbi két versenyen jelentős anyagi kárunk keletkezett, ezért bizonytalan a következő futam időpontja, de bízunk benne, hogy megoldjuk ezt a problémát is. Köszönöm a szerviz csapat munkáját, a Korda Racingnek a segítséget és a szurkolóknak a bíztatást.

150522 korda n4

Régi Péter/Ferenczi László: - Izgatottan vártuk a szombathelyi versenyt, nagyon szerettünk volna már murván autózni. A pályák nagy részét már ismertük, de azért a pályabejáráson igyekeztünk mindent tökéletesen felírni. Az első két szakaszon jót autóztunk, de sajnos a harmadik gyorsaságira vezető etap elején az autónk elnémult, így fel kellett adnunk a versenyt. Visszavittük a szervizparkba, majd némi tanácskozás után úgy döntöttünk, élünk a szuperrally szabály adta lehetőséggel és visszaállunk az utolsó körre, mivel a szervizcsapat közben életre keltette a Suzukit. Az örömünk a szelestei gyorsaságihoz vezető etap végéig tartott, ugyanis az autó ismét megállt. Sajnáltuk a dolgot, mert nagyon vártam a murvás szakaszokat, de egy technikai hiba benne van a rallyban. Legalább a mínuszolás problémáját letudtuk, így már készülhetünk a Fehérvár Rallyra, ahol már szeretnénk bizonyítani.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft

Legfrissebb cikkek