Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Országos Rallye 2-es Bajnokság P13-as kategóriájának második helyezésével tért haza a Sajtós Dénes, Diósi János duó a 2015-ös Iseum Rallyról. A srácoknak meg lett volna az esélyük, hogy murván is folytassák a győzelmi szériát, ám két kicsúszás is hátráltatta őket ebben.

A csütörtöki napon teszttel indult a csapat Iseum Rallyja, ahol az autó beállítására fektették a legnagyobb hangsúlyt, hiszen semmilyen tapasztalatuk nem volt ezzel az autóval murvás talajon.

„Otthon beállítottuk az autót a saját elképzelésünk szerint, és mondhatom ez nagyon rosszul sikerült” – kezdte a beszélgetést Sajtós Dénes, majd folytatta: „Addig mentünk még az autó jó nem lett. Utólag az a véleményünk, jobb lett volna picit puhább rugókkal menni. Kovács Krisztiántól kaptunk nagy segítséget, Ő adta a tanácsokat és segített beállítani az autót, amiért utólag is szeretnénk neki köszönetet mondani.”

A teszt után a srácok mentálisan is felkészülhettek az idei első murvás versenyre, hiszen a pénteki nap a Rallye2-es versenyzőknek főként a pihenésről szólt. Vasárnap aztán belecsaptak a közepébe, és gyorsan rá is éreztek a murvás száguldásra.

150520 sajtos n 2

„Jól kezdtük a versenyt, egyből az első gyorsaságin sikerült egy abszolút kilencedik helyet kiautóznunk, és a második szakaszon ez még jobb lehetett volna, de a rossz hátsó gumi választás miatt az egyik kikerülős kanyarban az autó oldalára borultunk. Szerencsére voltak ott nézők és minimális idő vesztés mellett nem rontottunk túl sokat a helyezésünkön” – értékelte az első kört Sajtós Dénes.

A második körtől a srácok nem adták fel a győzelmi esélyüket, próbáltak maximumon autózni, és kicsiket is faragva, de látták az esélyt a győzelemre, ám a második kör csepregi szakasza újra kifogott velük.

„Újra hangoztatom, nagyon keveset megyünk murván, és a féktávokat nagyon elmérem. Addig bátorkodtam a féktávokkal, míg az egyik elágban nem tudtunk megállni és becsúsztunk az árokba, ahol egy beton darabban felakadtunk. Itt sajnos nagyon sok időt vesztettünk, így elkönyveltük a kategória harmadik helyet” – folytatta Dénes.

Szokták mondani, technikai sportokban nincs „mi lett volna ha”, de szerencsére így is a csapat mellé szegődött a szerencse. Ketten is kieste a kategóriából, így Dénesék egy második hellyel növelték a kategória vezető helyét.

Vészóként Dénes megdicsérte a versenyt, de a rendezés hagyott benne kivetni valót: „Összességében jó verseny volt, de a rendezés nem tetszett. Az hogy vasárnap hajnal fél kettőkor módosítják a rallye2-es rajtidőket, azt nehezen tudom felfogni, ahogy az is érdekes számunkra, hogy a pályabejáráson, jó helyen van a lassító, majd a versenyen ezt odébb teszik 150 méterrel.”

150520 sajtos n 3

Folytatásban a Székesfehérvár Rallye következik, ahová a srácok nagyon készülnek. Az autó felújítását már elkezdték, és az új alkatrészeket is megrendelték. Ami biztos, az autó jobb oldalát cserélni kell, és a futóművel is lesz munkájuk.

A csapat másik pilótája is verseny hévégén van túl: „A hétvégén, Kiskunlacházán sikerült nyernünk úgy, hogy az új motorunk még mindig nem készült el” – mondta Kiss György, aki ezzel az eredménnyel növelte az előnyét az Országos Drag Bajnokság AP1-es kategóriájában.

Köszönjük Partnereinknek: Mirelit Mirsa Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Meda-Press Kft., Jégszilánk, Zeljenka, Prior, GPsped Kft., Kozák-Ker Kft., Gulf, Local Design Kft., Alox Kft., Bátori Kert-Plusz, Lajkó Tibor fényező, Honda Gyuri, Honda Heart Club, Röplap Bt., Wave COM, Gamma Modul Kft., Honda Thunder, Flaute, Bervent, Selmeczi és Tsa Mérnöki Kft., KBT Dekor Hungary Kft., Galvox Felületkezelő Kft., Miklós-Inter Bt., Mega LKW Kft., Twolex Kft., PSL Hungary Kft., Hardox CNC Kft., Kereken-Pálya Kft., BG Transport Hungary Kft.


Legfrissebb cikkek