Parádés befejező napot produkált a Korda Racing versenyzőpárosa a Riverside Baja zárónapján, Korda Erik és Nyirfás Julianna valamennyi szelektív szakaszon, szám szerint nyolcszor, abszolút első időt autózott.

A szombat esti ízelítő után vasárnap már teljes egészében az Iseum Rally pályáin folytatódott a Magyar Tereprali Bajnokság idei második állomása, a Riverside Baja. Ennek köszönhetően bizakodva tekintettek a befejező nap elé a Korda Racing versenyzői, hiszen Korda Erik és Nyirfás Julianna is komoly ralis tapasztalatokkal érkezett a terepraliba és a HRX-nek sem volt ellenére a féktelen száguldást, amit szombat délután egy szakaszgyőzelemmel jeleztek az ellenfeleknek.

150518 kordaracing n2

Azonban amíg szombaton elég volt egyetlen szakaszon bizonyítani, addig vasárnap nyolcszor kellett megtenni ugyanezt. Mindez mégsem jelentett gondot Korda Eriknek és Nyirfás Juliannának és mind a nyolc pályán nagy fölénnyel szerezték meg a győzelmet.

„Nagyon élveztük a mai nap minden egyes percét!” – kezdte a nap értékelését Korda Erik, aki a Riverside Baja 13 megrendezett szelektív szakaszából kilencet nyert meg zsinórban, mégis kissé csalódottan beszélt a verseny céljában. „Amellett hogy figyeltünk az időkre is, megpróbáltunk a nézők kedvére is autózni egy kicsit, ahogy halottuk sikerült és ennek külön örülünk. Természetesen örülünk, hogy ilyen jól sikerült a mai nap, de ugyanakkor bosszant, hogy hiába nyertük a szakaszok háromnegyedét sehol sem vagyunk az elejétől. Sajnos a két hiba már a verseny elején megpecsételte a sorsunkat és elvesztettük esélyünket a győzelemre, de ennek ellenére egy pillanatra sem adtuk fel, így azt már nemcsak azt tudjuk, hogy az autó képes a győzelemre, de úgy tűnik mi is képesek vagyunk nyerni, de valamiért az égiek még nem akarják, hogy összejöjjön. Három hetünk van a következő bajnoki állomásig, Gyulán reméljük már felragyog a szerencsecsillagunk.”

A csapat másik párosa, Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara a szombati rejtélyes féktárcsa törés után vasárnap visszaállt a versenybe, azonban a szombathelyi rali katlan legendás ugratójára a kelleténél egy picivel nagyobb tempóval érkeztek meg, a közönség ugyan díjazta a produkciót, azonban a Nissan futóműve megsínylette a födet érkezést, így idő előtt véget ért számukra a verseny.

150518 kordaracing n3

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft