Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Továbbra is üldözi a balszerencse Korda Erik és Nyirfás Julianna versenyzését, a Riverside Baja szombati versenynapján egy filléres alkatrész hibája miatt kerültek tetemes hátrányba az élmezőnnyel szemben, Garamvölgyi Zoltán, Szabó Barbara és a Nissan Quashqai pedig az abszolút harmadik helyről kényszerült a verseny feladására.

Pedig nem indult rosszul a csapat napja, Erik és Juli a szombati nyitó szakaszon rögtön két helyet is javított pénteki esti helyezésén, amivel egy csapásra feljöttek az abszolút negyedik helyre és lőtávolon belül kerültek a dobogós helyezésekhez is. Mivel a nap második szelektív szakasza megegyezett az elsővel, Erik és Juli úgy határozott, hogy a Bugacon jól bevált taktika szerint támadásba lendülnek, azonban a jószerencse ezúttal sem fogadta kegyeibe őket, műszaki hiba miatt idő előtt ki kellett jönniük a pályáról.

150518 korda n2

„Elszakadtat az ékszíjunk és elkezdett melegedni a vizünk.” - mesélte Erik félreállásuk okát. „Elég sok volt még hátra a célig ezért jobbnak láttam, ha kijövünk a pályáról, mert nem szerettem volna megfőzni a motort. Mondanom sem kell, hogy mennyire bosszant a dolog, hogy a második versenyünkön is egy ilyen apró hiba fosztott meg minket attól, hogy a győzelemért tudjunk harcolni. De nem adtuk fel, mert a bajnokság végén minden egyes pontnak nagy jelentősége lehet. Egy perc alatt kicseréltük az ékszíjat és robogtunk tovább.”

Náluk is rosszabbul járt a csapat másik autójával Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara, akik a nap első felében sikerrel őrizték helyüket a dobogón, azonban a nap felénél rejtélyes módon egyszerre tört el valamennyi féktárcsa a Nissanban, emiatt Zoliék a további küzdelmek feladására kényszerültek, ők már csak vasárnap folytathatják a száguldást. Erik és Juli azonban időbüntetés fejében még szombatin visszaállhatott a délután két pályára, és milyen jól tették, hiszen a várva-várt rali pályán végre lubickoltak egy kicsit az örömben is, nagy fölénnyel szerezték meg a nap utolsó szakaszának győzelmét.


„Nagyon örülünk, hogy sikerült tovább gyarapítani szakaszgyőzelmeink számát. Sajnos ez már nem oszt-nem szoroz, de a folytatást tekintve mindenképp bizakodásra adhat okot, hogy úgy is tudtunk adni a szakaszon második idővel célba érkező bajnokpárosnak 20 másodpercet a 15 kilométeres pályán, hogy még előznünk is kellett, mert utolértük az előttünk rajtoló Mitsubishit. Holnap már csak rali pályákon megyünk, bevallom, ezeken szeretnénk tovább növelni szakaszgyőzelmeink számát és egy kis szerencsével talán még néhány pontot is elcsíphetünk.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek