Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy apró műszaki hiba ellenére is a második legjobb időeredménnyel zárta a Riverside Baja első versenynapját a 4x4 Hungary versenyzőpárosa, Fodor Imre és Bagics Róbert.

Bár a technika ördöge továbbra is állandó a 4x4 Hungary csapatnál, ennek ellenére Fodor Imre és Bagics Róbert első közös szelektív szakaszok után bizakodva szállt ki a csapat Ford Ranger versenyautójából. A Riverside Baja szervezői, szakítva a hagyományokkal, a rövid bemelegítés helyett egyből beledobta a versenyzőket a mélyvízbe és kezdéséként egy közel 70 kilométeres szelektív szakasz terítékre, mely komoly kihívás elé állította a FIA CEZ kupa nemzetközi külföldi versenyzőivel erősített mezőnyt. Ezúttal a megszokottnál is nagyobb szerepet kapott a helyes tájékozódás, kisebb nagyobb eltévedésről szinte a valamennyi versenyzőpáros beszámolt az első nap végén így rendkívül izgalmas folytatásra van kilátás a hátralévő két napon.

150516 fodor n2


„Bagics Robit beledobtuk a mélyvízbe, hiszen első közös fellépésünkre egy nagyon trükkös pályát kapott, de azt mondhatom, Robi tud úszni, sőt mi több, nagyon jól úszik, nagyszerűen megoldotta a feladatát!” – ismerte el Fodor Imre az első versenynap végén. „Sajnos egy apró műszaki hiba ezúttal is hátráltatott minket, a pálya egyharmadánál eltört az egyik féltengelyünk így a szakasz több mint felét kétkerék-hajtású autóval teljesítettük. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az élről rajtoló lengyel páros borulásánál még meg is álltunk, hogy meggyőződjünk róla, hogy minden rendben a versenyzőkkel, azt kell mondanom nem lehet okunk a panaszra, hogy csak a második idővel érkeztünk célba, hiszen alig néhány másodperccel maradtunk el a szakasz győztes időtől.” 

150516 fodor n3

Az első nap végén, az élen holtverseny alakult ki, a Garamvölgyi-Szabó és a Fazekas-Szenáki páros másodpercre azonos idővel érkezett célba, őket követi Fodor Imre és Bagics Róbert 13 másodperces hátránnyal a harmadik helyen, mögöttük pedig már majd fél perccel leszakadva következik a Porizek/Sykora páros negyedikként. „Én általában minden versenyen úgy állok rajthoz, hogy a győzelemért szeretnénk csatázni és ez tulajdonképpen most sincs másképp, azzal az apró eltéréssel, hogy most semmiképp sem mindenáron akarunk az élen végezni. Mivel Bugacról pont nélkül tértünk haza, most az a legfontosabb, hogy feliratkozzunk a bajnoki ponttáblázatra, ha harmadikok leszünk, az sem fog bántani, csak érjünk célba különösebb gond nélkül! Mindez persze nem azt jelenti, hogy lemondanánk az első helyről, a hátrányunk minimális a versenyből pedig nagyon sok van még hátra, úgyhogy senki ne várja tőlünk holnap se hogy „feltartott kezekkel” folytatjuk a harcot. Az igazi vízválasztó a szombati nap lesz, azt hiszem, holnap estére nagyjából körvonalazódhat, ki-mire számíthat a verseny végén.”


Legfrissebb cikkek