Száraz és vizes aszfalton is volt lehetősége kipróbálni a K-Tech Motorsport Mitsubishi Lancer EVO VII/IX-es versenyautóját a Lajosházi Csaba, Takács Gábor párosnak a hétvégi Cered Rally-n.

Változatos időjárással indult a Cered Rally, ezért nehezen is tudtak dönteni versenyzőink, milyen gumival is kezdjék meg a napot. A gumimelegítő paplanok alatt slick gumik voltak, de mégis felgumiztak intermédiára, majd nem sokkal később e gumik bekerültek a pótkerekek helyére.

„A reggeli esőzés picit megkavart minket, kétszer is átgumiztuk az autót, és végül slickekkel mentünk ki az első gyorsra. A nagy izgalomban el is felejtettem bekapcsolni az aktív hajtást” - kezdte mosolyogva a mondandóját Lajosházi Csaba.

Ez a mosoly még azóta is tart, hiszen Kocsomba Karcsi és csapata egy tökéletesen felkészített versenyautót adott Csabiéknak, ami technikai probléma mentesen működött az egész hétvégén.

„Nagyon jó volt az autó, és nagyon élvezetes volt vele egész nap autózni. Folyamatosan mentünk vele keresztbe, és egyszer sikerült is megforognunk” - tette hozzá Takács Gabi.

A srácok a látványos autózás mellett az időket sem vetették meg, mert attól függetlenül, hogy az ORB licences pilóták idejét nem teszik publikussá, ők még a menetlevélen megkapják azokat. Így folyamatosan figyelték hogyan gyorsulhatnak magukhoz képest, de arra végképp nem számítottak, hogy az általuk belőtt jó időeredményt is túlszárnyalhatják.

„Gyorsról gyorsra sikerült egyre jobb időket menni az autóval, és még a betervezett időeredményt is jócskán túl tudtuk szárnyalni. Nem is hittünk a szemünknek a beíróban” - folytatta jókedvűen Csabi.

A folytatás kérdésnél ismét előkerült a mosoly és kiderült, hogy az autó mély nyomokat hagyott a srácokban.

„Nem kérdés, milyen autóval megyünk a következő két északi MARB versenyen. Ez az autó most nagyon belopta magát a szívünkbe. Nagyon szeretjük a Subarut is, de ezzel az autóval szeretnénk a hazai amatőr rally versenyeken indulni" - zárta a beszélgetést Lajosházi Csaba.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Halmschlager Trade ZRT, Click on, Elo digital office, SIXI, Türk Műanyag BT, Versenygumi.hu