A Garmin Racing Team párosai fantasztikus teljesítménnyel a Rallye2-es bajnokság leggyorsabbjainak járó trófeáját hozhatták haza a múlt hétvégén megrendezett miskolci futamról. Nehézségek ugyan hátráltatták a Domonkos László-Horváth István, Gyarmati Ariel-Kocsis György duókat, de minden problémát legyőzve magasan nyerték a verseny első és második helyét a kategóriájukban.

Domonkos László: - A hangulattal ezúttal sem volt probléma. Egy kis faluban szálltunk meg Encs közelében, ahol minden adott volt a fáradalmak kipihenésére, amelyre minden verseny előtt szükség van.

- A pénteki napon megrendezett salakos prológot nagyon szeretem, most is meglepően nagyszámú közönség látogatott ki már a kora délutáni órákban. Arra azonban nem számítottunk, hogy a pálya már húsz autó után ilyen tragikus állapotban lesz. Nem tudom mi történt, de borzasztóan gödrös és autógyilkos lett. Nekünk a hátsó lökhárítónk bánta, mások defektet kaptak vagy a futóművüket tették tönkre.

- A szombati pályák nagyon kedvünkre valók voltak, sikerült az itinert is kedvezően megírnunk, így egy élmény volt a versenyzés. Az etapokat leszámítva - az első körben kettő is volt -. Itt érthetetlen módon olyan megállapított időt kaptunk, ami ötven másodperccel rosszabb volt annál, mint amit a második körben autóztunk. Behoztuk ezt a lemaradást, így nem volt jelentősége a végelszámolásban.  A belső ívet védő gumit viszont vagy teherautó gumival kellene megoldani, vagy ne legyen egyáltalán, mert a személygépkocsi gumik össze-vissza vándoroltak, és simán át lehetett menni rajtuk, amelynek így semmi értelme nincs.

- Komoly kalandunk szerencsére nem volt, egy párszor megúszott az autó nagyobb tempónál, de mindig kezelhető maradt a helyzet, és technikai probléma sem hátráltatott minket.

- A csapat szempontjából a lehető legjobb eredmény született, mi voltunk a Rally2 két leggyorsabb párosa. Arielék végig gyorsabbak voltak nálunk, most nem tudtuk velük felvenni a küzdelmet, de a következő versenyeken valószínűleg erre is lesz példa.

- Legközelebb a Fehérvár Rallye-n indulunk, a következő szombathelyi murvás versenyen Molnár Istvánék képviselik majd a csapatot.

Gyarmati Ariel: - Nagyon jó hangulatú versenyen vagyunk túl, igazán jól éreztük magunkat már a pályabejárástól kezdődően.

- A pénteki napon rengeteg ember látogatott ki megnézni a salakos porolást, remélem tetszett a nézőknek, nekünk nagyon.

- A pályák tekintetében néhány kilométer rossz minőségű úttól eltekintve nekem tetszettek, technikás és nagyon tempós szakaszok voltak, sok felhordással. Amelynél rögtön meg is állapítható, hogy vagy minden gumi mellé rendezőt kellene állítani, vagy pedig elfelejteni ezeket a személyautó gumikat. A pálya ugyanolyan felhordásos, mintha nem lennének ott, de a versenyzőknek és nézőknek hála a következő pillanatban kiszámíthatatlan helyen megjelenik előttünk, így nem lehet mire készülni. Ha nincs gumi, ugyanilyen sok a felhordás, de arra legalább lehet számítani.

- A hibákat sikerült elkerülnünk, szerencsére semmilyen kalandunk nem akadt és az autó is hibamentesen teljesített.

- Az etapolás és az átlagidő nem bosszantott minket annyira, hanem inkább az, hogy megint kicsit belerúgtak a P 14 kategória indulóiba.

- Az ünneplés sajnos most elmaradt, de mindenképpen pótoljuk.

Köszönjük Szponzorainknak: GARMIN, Récsei Busz Kft., Hungaromarket, Print-Shop, strapa-pack Kft., marsopont, www.palinkaABC.hu, ibg, Lubetech, Dr. Marcus, RolandPlast, Szidó Trade Kft., Gulf, Send-Ex csoport, Spedimex hungary, Pentel- Szer Kft.