Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Vegyes érzelmekkel zárták április utolsó hétvégéjét a Korda Racing fiatal versenyzői, a csapat egyik felének versenyzését műszaki gondok nehezítették, de egy dobogós helyet így is sikerült elcsípni.

Benyó Máté: Új csapat, új autó és új bajnokság! Ha ezeket belevesszük akkor nem is rossz annyira az a 7. és 8. hely a 17 fős mezőnyből a szezon első két versenyén a Hungaroringen! Nagyon kemény csatákban volt részem, nagyon jó képességű és rutinos versenyzőkkel volt szerencsém harcolni a pályán! Egy biztos, nagyon sokat kell tanulnunk, mind a csapatnak, mind nekem! Úgy érzem már most is rengeteg tapasztalattal gazdagodtam és biztos vagyok benne, hogy ez még csak gyarapodni fog! Sajnos el kell fogadnunk azt a tényt, amit már a hétvége előtt is tudtunk, hogy első sorban most nem a kupagyűjtögetés a fő cél, hanem hogy minél több tapasztalattal gazdagodjunk az év folyamán!

Ifj. Vizelli Károly/Nagy Péter: A szezon második állomásán még több szakaszon bizonyíthattunk és igazán technikás részek jellemezték a miskolci versenyt, aminek nagyon örültünk, mert számunkra kedvezőek voltak a dobálós, tempós részek.  Korábban, már csütörtökön megérkeztünk a versenyre, így sok időt töltöttünk a pálya precíz felírásával. A prológot nagyon vártuk, de a salak minősége elég rossznak bizonyult, rég mentünk olyan salakpályán, ahol nem tudtunk maximálisan a nézőknek autózni, de itt lehetetlen volt és inkább a kocsi épségét tartottuk a szem előtt.  Sajnos azonban versenyünk elég rövid ideig tartott, mert az első szakaszon motor problémánk adódott és kénytelenek voltunk feladni a versenyt. Úgy néz ki, a motor nagyobb revíziót igényel, de már szombat este kivettük és vasárnap már Havassy Peti bácsihoz került. Sajnálatos módon nem tudtunk pontot szerezni ezen a hétvégén és nagyon ritka eset, hogy műszaki hiba miatt kell feladnunk a versenyt. Ami biztos, hogy Szombathelyen mindenképp támadunk, mert nagyon szeretem a murvás versenyeket, úgy érzem itt az ideje kicsit csúszkálni is. Kiesésünk ellenére köszönöm a szerviz csapatnak, hogy ismét velem tartottak, a Korda Racingnek a segítséget, a szurkolóknak a bíztatást és a szponzoroknak a támogatást.  Találkozunk Szombathelyen!


Szabó Árpád/Borsfai Dávid: Nagy reményekkel és lendülettel vágtunk neki a Miskolc Rallynak. Nem titkolt célunk volt a kategóriánkban nyerni, abszolútban pedig az elejében autózni, de sajnos a szerencse nem állt mellettünk ezen a versenyen. Már a prológon éreztük, hogy valami nincs rendben, ezért a reggeli szervizben kicseréltük az AC-t. Az első szakasz etap lett – mint később kiderült, Vizelli Karcsiék jártak pórul -, a második, vagyis az első éles gyorsaságin az autó már nem akart rendesen működni. Motorproblémáink adódtak, így innentől kezdve nem nagyon tudtunk a versenyre koncentrálni, inkább csak arra, hogy valahogy beérjünk a célba és néhány pontot szerezzünk. Ez sikerült, néhány apró kalandtól eltekintve, hiszen a kategória ötödik helyén gurultunk fel a dobogóra. A technikai sportokban előfordulnak ilyen problémák, de megpróbáltuk minden tőlünk telhetőt megtenni.  A verseny egyetlen pozitívuma, hogy az év elején összeállított csapat rengeteget fejlődött, szépen összekovácsolódott, úgyhogy emiatt csak még motiváltabban várjuk a Szombathely Rallyt. Természetesen köszönjük a munkát és a bizalmat, amit belénk fektetnek!

Régi Péter/Ferenczi László: A tervünk az volt, hogy kicsit gyorsuljunk az egri tempóhoz képest és közelebb kerüljünk a kategória elejéhez. Szerettünk volna egy jót autózni, jó hangulatban teljesíteni az egész hétvégét. Első megmérettetésünk a pénteki kiváló atmoszférájú prológon volt, ahol tét nélkül autózhattunk a nagy számban kilátogató nézők előtt. Szombaton aztán belecsaptunk a közepébe, mert nyolc gyorsasági és elég hosszú és rossz minőségű etapok vártak ránk. Az első gyorsaságit sajnos Karcsiék szerencsétlen esete miatt nem teljesíthettük versenytempóban. Így az első éles bevetésre a második szakaszon kerülhetett sor. Az autónk végig nagyon jól szerepelt, technikai hibáktól mentes versenyt teljesítettünk. Boldogan gurultunk fel a céldobogóra, mert kategóriánkban bronzérmet szereztünk. A csapatunk nagyon jó, versenyről versenyre egyre jobban tudunk összedolgozni, ezért nagyon várjuk már a következő viadalt. Miattuk is és a murva miatt is, amin először fogunk menni a Mikulás Rally óta.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek