Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az idei második Rallye 2-es versenyről is kategória győzelemmel tért haza a Sajtós Dénes, Diósi János duó, így komoly előnnyel várják a bajnokság harmadik, és az idei első murvás versenyt az Iseum Rallye-t.

Etappal kezdődött a Rallye 2-es Bajnokság második versenye a 21. Steelvent Miskolc Rally, mert az egyik autó annyi olajat folyatott szét az első szakaszon, ami veszélyeztette volna a versenyzőket, ezért itt megállapított időt kaptak Dénesék, viszont a folytatásban már belelendültek a kilométerek gyűjtögetésébe.

A pályák tetszettek a srácoknak, Dénes többször is hangoztatta már, hogy jobban élvezi a tövön autózós, kevésbé gumizott pályákat, viszont volt olyan dolog is, ami számára sem nagyon tetszett.

„Érdekesnek tartom, hogy a visszafordító kanyarok tele voltak kaviccsal, úgy hogy még nyom sem volt bennük. Állítólag a nézők szórták oda, hogy izgalmasabb versenyük legyen, de nem tudom ebből mi az igazság” - mondta Sajtós Dénes, majd folytatta: „Ettől függetlenül a verseny jó volt, tetszettek a pályák és élveztem, hogy lehet tövön menni, mert nincs annyi gumi, mint a Rali-Túrában volt.”

A technikai probléma ezúttal sem kerülte el a csapatot, történt ugyanis, hogy a második szakasz rajtjában vették észre a srácok, hogy az AC pumpa nem működik megfelelően. Folyamatosan azt érezték, mintha elbillenne az üzemanyag, és ez által az autó többször is ledadogott. Szerencsére az autó kibírta a versenyt, és így Eger után Miskolcról is győzelemmel térhettek haza.

150428 sajtos n 2

„Az utolsó gyorsaságin már vészvillogóval mentünk, szerencsére annyi előnyt sikerült összeautóznunk egész nap, hogy a meghibásodott AC pumpa nem veszélyeztette az első helyünket. A verseny után kicseréltük a hibás alkatrészt, és az óta tökéletes az autó” - folytatta Dénes.

Nem csak a technika nem volt toppon, a srácoknak sem ez volt a legjobb versenyük...

„Életemben nem váltottam mellé ennyiszer, mint most és Dió is meg volt picit kavarodva, így rengeteg időt ott hagytunk a pályákon” - tette hozzá Dénes.

Két aszfaltos verseny után május harmadik hétvégéjén murvás versennyel folytatódik a sorozat, ahová a srácok ismét a legjobb eredményért utaznak majd el.

„Teljesen fel vagyunk szerelkezve murvára, még pár darab gumit kell vennünk. A pályákat ismerjük, és nagyon szeretünk rajtuk versenyezni, és hogy minél jobban felkészüljünk, ott leszünk a verseny hivatalos tesztjén is” - zárta a beszélgetést Sajtós Dénes.

A csapat jelen állás szerint 22 pontot gyűjtve, az egy versenyen megszerezhető maximális 13 ponttal vezetve áll a Rallye 2-es Bajnokság P13-as kategóriájának élén.

Köszönjük Partnereinknek: Mirelit Mirsa Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Meda-Press Kft., Jégszilánk, Zeljenka, Prior, GPsped Kft., Kozák-Ker Kft., Gulf, Local Design Kft., Alox Kft., Bátori Kert-Plusz, Lajkó Tibor fényező, Honda Gyuri, Honda Heart Club, Röplap Bt., Wave COM, Gamma Modul Kft., Honda Thunder, Flaute, Bervent, Selmeczi és Tsa Mérnöki Kft., KBT Dekor Hungary Kft., Galvox Felületkezelő Kft., Miklós-Inter Bt., Mega LKW Kft., Twolex Kft., PSL Hungary Kft., Hardox CNC Kft., Kereken-Pálya Kft., BG Transport Hungary Kft.


Legfrissebb cikkek