Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megfontolt kezdés után támadásba lendült Korda Erik és Nyirfás Julianna a Duna Aszfalt Kupa szombati versenynapján, minek köszönhetően megszerezték a HRX Ford első magyarországi szakaszgyőzelmét.

Igaz, hogy mindössze két szelektív szakasz szerepelt a bugaci Duna Aszfalt Kupa szombati versenynapján, a mezőny azonban mégsem panaszkodhatott a versenykilométerek hiányára, hiszen délelőtt és délután is egy-egy 110 kilométeres pályán mérhették össze erejüket. Az ultra maratoni szakaszokon Korda Erik és Nyirfás Julianna tovább folytatta az ismerkedést a HRX Forddal, a délelőtti tapogatózás azonban meghozta eredményét és második nekifutásra már nem volt náluk gyorsabb, hosszú idő után ismét szakaszgyőzelmet ünnepelhettek.

„Eszünk ágában sem volt ma reggel fejjel menni a falnak, ezért délelőtt maximálisan a biztonságot szem előtt tartva autóztunk.” – kezdte napi értékelését Korda Erik. „Egy picit a kelleténél is óvatosabbak voltunk, de újabb hasznos tapasztalatokra tettünk szert. A pálya is elég trükkös, egy-két jelet elég nehezen lehetett értelmezni, itt szedtük össze a hátrányunk nagy részét is, a pattogós részeken pedig vissza kellett vennem, mert nagyon dobálta az autó a hátulját. Amikor lejöttünk a gyorsról Julival úgy éreztük magunkat mintha egy centrifugából szálltunk volna ki, de a tempós részeken már délelőtt is úgy éreztem, hogy rendben vagyunk.”

A délelőtti tapasztalatokat felhasználva a szervizcsapat változtatott a futómű beállításokon, így második nekifutásra Erikék is bátrabban autózhattak, mindez pedig meghozta gyümölcsét a 110 kilométeres pályán nem csak saját korábbi idejükön javítottak hatalmasat, de a teljes mezőnyt tekintve sem akadt már gyorsabb autó a HRX-nél.


„Nagyon örülünk a szakaszgyőzelemnek, nagyon kellett már ez a kis siker, mert az elmúlt két évben nem sok részünk volt hasonlóban.” – ismerte el Korda Erik a nap végén. „Az új beállításokkal érezhetően jobb lett az autó, de még most sem vagyok elégedett. A HRX nem egy kezes bárány, közel sem olyan jóindulatú, mint például a Toyota volt, a nap végére teljesen szétrázott minket Julival, így sokat kell még dolgoznunk a beállításokon, de bízom benne, hogy jó úton járunk. Az autóval egyébként semmilyen műszaki hibánk nem volt és egy karcolás nélkül hoztuk ma haza, a srácoknak jóformán csak a port kellett letörölni róla a nap végén. Holnap még vár ránk egy hosszú szakasz, úgy készülünk, hogy ugyanezzel a lendülettel folytatjuk vasárnap is. Szeretnénk a verseny végén dobogóra állni, ami némi szerencsével talán véghezvihető, de a legfontosabb most is az, hogy gond nélkül érjünk célba.”

Mindeközben a Korda Racing másik autójával Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara valósággal szárnyalt a szombati versenynapon a Nissan Quashqai-jal, az újdonsült trió a szombati versenynap végén, magabiztos előnnyel a kétszeres magyar bajnok Fazekas Károly BMW-je előtt, az összetett ötödik helyen érkezett célba.

A Duna Aszfalt Kupa állása a 3. szelektív szakasz után:
1. Lukaszewski/Duhanek BMW
2. Fekete/Tóth, Toyota Hilux
3. Bialkowski/Kolodziej, Hummer
4. Korda/Nyirfás, HRX Ford
5. Garamvölgyi/Szabó, Nissan Quashqai …

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek