Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy apró műszaki hiba ellenére is remekelt a Duna Aszfalt Kupa péntek délutáni prológján a 4x4 Hungary versenyzőpárosa, a Ford Rangerrel Fodor Imre és Vass Gergely az élről várhatja a szombati folytatást.

Péntek délután Bugacon hivatalosan is kezdetét vette a Magyar Bajnokság 2015-ös pontvadászata, melyhez csatlakozott az FIA Közép-Európa Zóna Kupa nemzetközi mezőnye is. A 12 kilométeres nyitószakaszon hazai siker született, Fodor Imre és újdonsült navigátora, Vass Gergely első közös fellépése aligha sikerülhetett volna jobban, hiszen úgy is mindenkit maga mögé utasítottak a szezon és a Duna Aszfalt Kupa első szelektív szakaszán, hogy még egy apró műszaki hiba is hátráltatta őket.

„Nem működött az átbeszélőnk, de úgy tűnik már így is megértjük egymást.” - újságolta Fodor Imre az első nap végén, utalva arra, hogy első közös fellépésük Vass Gergellyel nem sikerült teljesen zökkenőmentesre. „Ha egész hétvégén a maihoz hasonló pályákon mehetünk, akkor szerintem nagyon fogom élvezni ezt a hétvégét, mert nagyon tetszenek ezek a szűk, dobálós, technikás pályák, az autó pedig fantasztikus! Természetesen nagyon örülünk a mai sikernek, azonban ebből még messzemenő következtetéseket nem vonunk le. Nagyon szoros mögöttünk a mezőny, csupa gyors pilóta, gyors autóval, a verseny igazából pedig csak holnap kezdődik és szombaton nagyon kemény nap elé nézünk, a két 110 kilométeres pályán sok minden eldőlhet!”


Az első versenynap zárásaként a verseny szervezői megtartották az immár hagyományosnak tekinthető rajthely választó ceremóniát, melyen Fodor Imre a legjobb idő birtokosaként utolsóként választhatott magának rajtpozíciót a szombati napra. A 4x4 Hungary versenyzője végül úgy döntött, elsőként szeretne nekivágni a két 110 kilométeres szombati szelektív szakasznak, mellyel elkerülheti, hogy egy esetlegesen előtte rajtoló versenyzőtársát utolérve annak porában autózva időt veszítsen, másrészt felvállalva, hogy ez esetben neki kell megtisztítania a nyomot a mögötte rajtolók számára.

Duna Aszfalt Kupa prológ végeredmény:
1. Fodor/Vass, Ford Ranger 6:48
2. Fekete/Tóth, Toyota Hilux +4
3. Lukaszewski/Duhanek BMW 1 +4
4. Bialkowski/Kolodziej, Hummer +8
5. Korda/Nyirfás, HRX Ford +10…

Legfrissebb cikkek