Sikerrel túl van az első akadályon Korda Erik és Nyirfás Julianna a HRX Forddal, a várva várt versenypremierre a bugaci Duna Aszfalt Kupa prológján kerülhetett sor.

Egy 12 kilométeres szelektív szakasszal vette kezdetét a bugaci Duna Aszfalt Kupa és Tereprali Bajnokság 2015-ös szezonja, melyen az első versenykilométereit teljesíthette Korda Erik és Nyirfás Julianna a csapat legújabb fegyverével, a HRX Forddal. A nyitó szakaszon a Korda Racing versenyzői a nemzetközi mezőny ötödik helyét szerezték meg, azonban így is csak alig néhány másodperccel maradtak el a szakasz győztes Fodor – Vass páros idejétől.

„Nagyon hasznos és tanulságos volt a mai teszt, hiszen a pálya első és második fele egészen más jellegű volt.” – kezdte elemzését Korda Erik az első versenykilométerekről. „Azt hiszem az első fele volt az, ami igazán fekszik nekem, bár itt is volt bennünk némi bizonytalanság, de úgy érzem, hogy itt az időnk és a sebességünk is nagyjából rendben volt. A pálya vége azonban nagyon dobálós volt és ezeken a részeken még érzem, hogy nagyon bizonytalan vagyok. Ezeken részeken még keresgetjük a határinkat, de ez így van jól mert nem az első szelektíven, esetleg a fák között fejtetőn kell megtalálni hol a határ, bőven van még időnk az ismerkedésre. Az eredményünk összességében nem rossz, 10 másodpercre vagyunk az első helytől, ami egy 100 kilométeres pályán szinte semmi, ilyenből pedig holnap kettő is vár ránk.”

A Duna Aszfalt Kupa pénteki versenynapjának hivatalos programja az immár szokásos rajthelyválasztó ceremóniával ért véget, melyen a Korda Erik és Nyirfás Julianna az ötödik rajtpozíciót választotta.

A csapat másik versenyautójával Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara sikerrel mutatkozott be, hiszen közvetlenül Korda Erikék mögött az abszolút hatodik helyen érkeztek célba.

A Duna Aszfalt Kupa állása az 1. szelektív szakasz után:

Fodor/Vass, Ford Ranger 6:48
Fekete/Tóth, Toyota Hilux +4
Lukaszewski/Duhanek BMW 1 +4
Bialkowski/Kolodziej, Hummer +8
Korda/Nyirfás, HRX Ford +10
Garamvölgyi/Szabó, Nissan Quashqai +17…

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft