Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Eljött az idő, hogy a Korda Racing zászlóshajója is versenybe szálljon, Korda Erik és Nyirfás Julianna a tereprali OB hétvégi szezonnyitó futamán végre harcba küldheti a HRX Fordot, de velük párhuzamosan a csapat többi párosa sem ül a babérjain, három autó a Miskolc Rallyn, egy pedig a Hungaroringen teljesít szolgálatot.

Az idei szezon legzsúfoltabb hétvégéje előtt áll a Korda Racing, hiszen a csapat versenyzői és hat versenyautója az ország három különböző pontján szállnak versenybe, így már az előkészületek is komoly logisztikai kihívás elé állították Korda Erik alakulatát. Az első feladatot sikerrel vette a csapat így már a versenyek rajtjára összpontosíthatnak a versenyzők.

„Sajnos az idei évben a magyar autósport naptár megalkotói nem voltak kegyesek hozzánk.” – jegyezte meg Korda Erik csapatvezető, akinek csapata idén három szakágban, terepraliban, raliban és gyorsaságiban is érdekelt, ezen a hétvégén így egy időben több helyen kell helyt állnia, hiszen e három szakág egy azon hétvégén rendez bajnoki fordulót. „Az idei naptárban sajnos több ütközés is van a szakágak között, melyből az első a legfájóbb. Most hétvégén terepraliban Bugacon támadunk két autóval, három autónk Miskolcon száll versenybe, egy pedig a Hungaroringen a gyorsasági szakágban áll rajthoz. Hat autó egyidejű versenyeztetése három különböző helyszínen komoly kihívás, de megoldottuk és most már csak arra összpontosítunk, hogy végre versenyezhetünk, nagy izgalommal várjuk mindannyian a rajtot.”


Nem csoda, hogy Korda Erik ki van éhezve a száguldásra, lassan fél élve már, hogy utoljára versenybe szállt, a téli szünetben pedig még versenyautót is cserélt és Bugacon már egy közel 400 lóerős HRX Forddal próbál szerencsét. A szezonnyitó akár egy kisebb világkupa futamnak is beillene, hiszen a szervezők ébresztőként két 100 kilométer feletti szelektív szakaszt is beiktattak a Duna Aszfalt Kupa programjába, azon a környéken ahol már nagyon régóta nem járt a magyar bajnokság mezőnye. ”Azt nem mondanám, hogy örülök neki, hogy ilyen hosszú pályákon kezdünk egy ilyen hosszú szünet után egy teljesen új autóval, de azt se hogy bánom, mert teher alatt nő a pálma. A verseny előtt beiktattunk még egy rövid tesztet, ami arra jó volt, hogy kicsit visszaszokjunk a versenytempóhoz, de a puding próbája, mindig az evés, ezért majd csak a prológ után láthatjuk, hogy hol tartunk az ismerkedésben az új autóval. Az eddigi tapasztalataim összességében pozitívak a HRX-szel kapcsolatban, szerintem sokat gyorsultunk tavalyhoz képest. Úgy néz ki ellenfelekből sem lesz hiány, erős mezőny állt össze a szezonnyitóra, úgyhogy fel kell kötni a gatyát, de azt megígérhetem, hogy mi sem sétakocsikázásra készülünk, szeretnénk dobogóra állni a verseny végén!”

A Korda Racing a Duna Aszfalt Kupára két versenyautó készített fel, Korda Erik és Nyirfás Julianna HRX Fordja mellett Garamvölgyi Zoltán és Szabó Barbara Nissan Quashqai versenyautójáért is felelnek. Mindeközben a Szabó Árpád/Borsfai Dávid (Citroen C2 R2Max), a Régi Péter/Ferenczi László (Suzuki Ignis) és a Vizelli Károly/Nagy Péter (Lada VFTS) duettek a Miskolc Rallyn, Benyó Máté (Suzuki Swift) pedig a gyorsasági szakág Hungaroring-i szezonnyitóján képviseli a csapat színeit.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-crash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Duna Resort Kft, FEOL Industrial Kft, Gordius Kft, Perfekt Motorfelújítás KFt, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, Versbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Product Europa Kft


Legfrissebb cikkek