Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában is a Tagai Racing Technology (TRT) lett a Peugeot Sport hivatalos képviselője. A magyar műhely 2007 óta foglalkozik Peugeot raliautók felkészítésével, és több ország nemzeti Peugeot importőri csapatával dolgoztak már együtt.

A Peugeot Sport mindig is nagy hangsúlyt fektetett a nemzeti bajnokságok támogatására. A környező országok hivatalos nemzeti Peugeot Sport programját szinte kivétel nélkül a TRT kezelte: a Peugeot Hungárián kívül dolgoztak a Peugeot Lengyelországgal, a Peugeot Csehországgal az idei évtől pedig a Peugeot Szlovákiával is.

Jelenleg két 208 T16-ost készítenek fel, az egyikkel a magyar bajnokságban a Peugeot Hungária csapatában versenyző ifj. Tóth János és Szőke Tamás versenyez. Emellett a Peugeot Szlovákia támogatását is élvező Martin Kocival vesznek részt legalább hat rali-világbajnoki futamon a WRC2-es bajnokságban.

150420 tagai n 2

„Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is egy ilyen nagy múltú céget, mint a Peugeot Sport képviselhetünk” – mondta Tagai Tamás, a Tagai Racing Technology vezetője. „2000 óta készítünk fel versenyautókat és 2007 óta folyamatosan foglalkozunk Peugeot-kkal. Az elmúlt időben nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a Peugeot Sporttal, és nagy elismerés ez a lehetőség számunkra, ami mögött nyolcévnyi hosszú és kemény munka áll.”

„Az idén három programot viszünk. A magyar bajnokságban ifj. Tóth Jánossal és Szőke Tamással, valamit Turán Frigyessel és Zsiros Gáborral dolgozunk együtt. Emellett Martin Kocival a rali-világbajnokságon a WRC2-es bajnokságban indulunk.”

„Koci nagyon tehetséges fiatal szlovák versenyző, aki tavaly a junior-világbajnokságon indult, az idén pedig feljebb lépett a WRC2-be. Komoly és céltudatos a csapata, amit a Portugál Ralira való felkészülésük is mutat. Kétnapos murvás teszttel kezdünk Magyarországon, majd következik az Arad Rali, végül pedig Portugáliában, a verseny előtt egy száz kilométeres teszttel zárjuk az első murvás vb-futam felkészülését.”


Legfrissebb cikkek