Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megújult felállásban várja a Tereprali Bajnokság 2015-ös szezonját a 4x4 Hungary csapata, Fodor Imre új navigátorral, Vass Gergellyel és a tavalyról jól ismert Ford Ranger-rel száll harcba a bajnoki címért, a páros versenyeztetése mellett azonban az utánpótlás támogatására is kiemelt figyelmet fordít a csapat.

A feltöltődésnek és a megújulásnak szentelte a téli szünetet a 2013-ban abszolút bajnoki címet szerző Fodor Imre és a csapata, így felfrissülve várhatják a tereprali bajnokság 2015-ös szezonját. „Való igaz, hogy a téli szünetben felmerült bennem, hogy esetleg kihagyom az idei szezont, de végül győzött a sportág iránti szeretet, úgyhogy idén is támadunk!” - ismerte el Fodor Imre, a 4x4 Hungary tulajdonosa és pilótája. „A téli szünetben nem unatkoztunk, egyrészt teljesen felújítottuk a Ford Rangert, másrészt elkezdtünk építeni egy off-road versenyautót, amivel idén több versenyen is szeretnék majd részt venni, de egyelőre továbbra is tereprali élvezi az első számú prioritást!”

Sokan gondolhatnák, hogy a 4x4 Hungary csapatának nem jött be a márkaváltás, mert amíg a Toyotával már visszatérő évükben elhódították a bajnoki címet, tavaly a Forddal már nem sikerült a címvédés, a pilóta azonban egészen másképp gondolja. „Tavaly is minden feltétel adott volt a sikerhez. A Ford legalább olyan gyors, de szerintem még gyorsabb is mint a Toyota. Példaként elég csak a tavalyi magyar tereprali világkupa futamra visszaemlékezni, ahol a világ élmezőnye között tudtunk autózni a Rangerrel. Sajnos a tavalyi egy ritka balszerencsés év volt, annyi defektet kaptunk, ami egy egész pályafutásra is elég lenne, emellett becsúszott néhány hiba és olykor még a körülmények is ellenünk voltak. Egy fontos változás mégis lesz az idei felállásunkban. Azt hiszem Mesterházi Márkkal nagyon jó párost alkottunk. Érthető okokból Márknál az idei évben is a Rally Világbajnokság élvezi az elsődleges prioritást, ezért keresnünk kellett egy olyan navigátort, akire a teljes magyar bajnoki szezonban tervezhetünk. Így jutottunk el Vass Gergelyhez, akivel idén a magyar bajnoki futamokon diktálja majd az itinert, azonban Márktól sem veszünk búcsút, továbbra is csapatunk tagja marad, és ahogy ideje engedi, segít majd minket a versenyeken. Emellett pedig tervezünk néhány külföldi futamot, melyeken Márk ülne vissza mellém a versenyautóba.”

150420 fodor n 2

Fodor Imre és csapata azonban nem csak versenyzésre készül a 2015-ös szezonban, hanem az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiveszi a részét a magyar bajnokság lebonyolításából. A 4x4 Hungary idén is elvállalta egy bajnoki forduló megrendezését, melyen egy előremutató kezdeményezéssel is előrukkolnak. „Mindannyian tudjuk, hogy nincs könnyű helyzetben a tereprali, ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk, amiben tudunk. Csapatunkkal elvállatuk egy háromnapos bajnoki futam megrendezését, július 17.-19. között Győr környékén megrendezzük az Euro-Tools Kupát. Azt hiszem a magyar tereprali egyik legégetőbb problémája az egyre csökkenő versenyzői létszám, ezért kidolgoztunk egy programot, melyhez szeretnénk, ha többi versenyrendező is csatlakozni tudna. A dolog lényege, hogy a challenge kategóriában gyakorlatilag bárki kipróbálhatja magát és terepjáróját, akik egy kicsi kedvet is érez a tereprali iránt, a párosoknak jóformán csak magukat és az autójukat kell elhozni, minden másban mi segítünk, így például elengedjük a nevezési díjat és az adminisztratív költségeket. Nagyon bízunk benne, hogy sokan kedvet kapnak majd, hogy próbára tegyék magukat, mi igyekszünk mindenben segíteni őket és bízunk benne, hogy jó páran hosszútávon is részesévé válnak a magyar bajnokságnak!”

A Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság 2015-ös naptára:
1. forduló: április 24.-26.  Duna Aszfalt Kupa, Bugac
2. forduló: május 15.-17.  Riverside Baja, Rechnitz (AUT) – Sárvár
3. forduló: június 5.-7. IV. Gyulai Várfürdő Kupa, Gyula
4. forduló: július 17-19.  EURO-TOOLS Kupa, Győr
5. forduló: augusztus 13-16. Hungarian Baja, Nyirád – Veszprém
6. forduló: szeptember 11-13.    Nagykálló Kupa


Legfrissebb cikkek