Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Komoly sikerekkel indította a 2015-ös szezont a Korda Racing junior tagozata, Vizelli Károly és Nagy Péter második hellyel kezdte az évadot, Szabó Árpád és Borsfai Dávid a Citroen C2 R2Max-szal már első versenyén a dobogón ünnepelhetett.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően hatalmas érdeklődés övezte az Országos Rally Bajnokság 2015-ös szezonnyitó futamát, több tízezer néző kísérte figyelemmel a heves megyei pályák mentén az idei Eger Rallyt. A Korda Racing az előzetes tervekkel ellentétben, végül mégsem tudott mind a négy versenyzővel rajthoz állni, adminisztrációs okok miatt ugyanis Czézinger Kristóf és Szőke Nikolett nem rajtolhatott el a várva várt szezonnyitón. A többiek viszont alaposan kitettek magukért, a rendkívül erős és népes mezőnyben.

A hétvégén azonban nem csak a csapat Rally2-es tagjainak volt jelenésük, Korda Erik és Nyirfás Juli is versenyautóba pattant, igaz ezúttal külön-külön nem pedig egymást erősítve. A csapatvezető idén is részt vett a Hungaroring-i Örömautózáson, Nyirfás Juli pedig az ír EB futamra való felkészülés jegyében a romániai Tess Rally csiszolódott bolgár pilótájával.

Korda Erik: Én már annak is nagyon örülök, hogy srácok épségben célba értek, mert sajnos ez nem adatott meg mindenkinek. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy az egész csapat nevében őszinte részvétünket fejezzem ki tragikus balesetben elhunyt versenyzőtársunk, Szabó Attila hozzátartozói részére. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen nagyon erős mezőnyben mutatták meg, hogy komolyan számolni kell velük. Vizelli Karcsiék nemcsak a halálcsoportban alkottak kiemelkedőt, de a Mitsubishiktől és BMW-ktől hemzsegő abszolút mezőnyben is remekeltek, Szabó Árpi pedig már első versenyén dobogóra állhatott a 17 párost számláló kategóriájában, mindkettőjüknek jár a gratuláció! Örülök, hogy Régi Petiék is pályáról-pályára tudtak gyorsulni, ami mindenképp biztató a jövőre nézve. Sajnos Czézinger Kristófék önhibájukon kívül most nem tudták megmutatni gyorsaságukat, de remélhetőleg Miskolcon már senki és semmi sem akadályozhatja, meg hogy versenybe szálljanak.

150401 korda n 2

Vizelli Károly/Nagy Péter: A tavalyi szezon után nagy reményekkel vártuk az idei évet és a szezonnyitó Eger rallyt, úgy gondoltuk az eddigieknél több időt és energiát kell fektetnünk a versenyzésbe, ha jobb eredményt akarunk elérni. Ez így is történt, próbáltunk fejleszteni pár dolgot és a verseny előtti két hétben több időt töltöttünk a garázsban, mint amennyit aludtunk volna. Úgy érzem a sok munka meghozta gyümölcsét, annak ellenére, hogy napokkal a verseny előtt még elég rosszul állt az autó. Szépen lassan minden a helyére került, minden alkatrész megérkezett, felkerült minden matrica és harmadik próbálkozásra a kpm vizsgán is átment a kocsi, persze verseny előtt egy nappal. Kicsit fáradtan érkeztünk Egerbe, de igyekeztünk egy jó itinert varázsolni a szombati napon. Szerencsére sikerült egy jól eltalálni a futóművet az autón, végre a fék is tökéletes lett és az új durrogós motor is jónak bizonyult, így minden adott volt egy tökéletes versenyhez. Nagyon szeretem az egri pályákat, alig vártam, hogy végre bizonyítsuk munkánk eredményét. Nagyon jó pilóták gyűltek össze a kategóriánkba, tudtuk, hogy nem lesz könnyű a vasárnapi futam. Már az első körben jó időt tudtunk abszolválni és az autó is jól működött, dobogós helyen álltunk. Műszaki hibánk nem volt, az időjárás nekünk kedvezett, így próbáltuk megtartani a pozíciónkat. A második körben javítottunk pár másodpercet, de az első helytől kicsit lemaradtunk. Az utolsó körből már csak egy szakaszt tartottak meg, de sikeresen célba értünk és megszereztük az abszolút értékelés 2. és a kategóriánk szintén 2. helyezését. Nagyon örülök ennek az eredménynek, végre sikerült jó autóval és komoly hozzáállással indítani az évet. Eltökélt vagyok és bízom benne, hogy a többi versenyt is hasonlóan jó eredménnyel zárhatjuk, hiszen a meglepetés szülinapomra kapott új cipő és pedálsor meghozta a gyorsaságot és szerencsét. Köszönjük a Korda Racing-nek és a támogatóknak a segítséget, köszönjük a szerviz hozzáállását és munkáját és köszönjük a pálya szélén tomboló szurkolóknak a bíztatást! Találkozunk a Miskolc Rallyn!

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: Nagy izgalommal vártuk az Eger Rallyt. Szezonnyitó futamhoz méltó hangulat uralkodott az egész verseny alatt, amely mind a nézőkön, mind pedig a versenyzőkön érződött. A Rába ringi teszt után végre élesben is bevethettük a C2 R2 Max-ot. Már a pályabejárás alatt éreztük, hogy nagyon jó versenyünk lesz. Szerettük volna lépésről lépésre felépíteni a versenyünket, folyamatosan gyorsulva. Ezt sikerült is véghezvinnünk, hiszen kategóriánkban a dobogóért szerettünk volna harcolni, amely sikerült is, hiszen az A6 kategória bronzérmes pozíciójában fejeztük be a versenyt. Csapatfőnökünk, Korda Erik elvárásainak is megfeleltünk, hiszen karcmentesen célba vittük a Citroent és közben jól éreztük magunkat. Hatalmas köszönettel tartozunk neki és a szervizcsapatnak is, hogy gondját viselték az autónak, valamint a szponzoroknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre! A következő verseny Miskolcon lesz, ahol tovább szeretnénk gyorsulni, és kicsit előrébb végezni, mind kategóriánkban, mind abszolútban!

Régi Péter/Ferenczi László: A kalandosra sikerült teszt után a csapat felkészítette az autót az egri megmérettetésre. Hosszú kihagyás után indultam most újra a Rally2-ben, így túlzott elvárásaink nem voltak az eredményeket illetően. A pályák nagyon tetszettek, Lacival pedig nagyon jó volt a hangulat végig a versenyen. Sikerült egyre jobban összecsiszolódnunk, aminek eredményeként folyamatosan tudtunk gyorsulni.  Az autónk hibamentesen üzemelt végig, amiért hálával tartozunk a szervizcsapatnak. Az ő lelkiismeretes munkájuk nélkül nem gurulhattunk volna fel a céldobogóra. Erik kérésének eleget tettünk és sértetlenül raktuk le a parc fermében az Ignist. Köszönettel tartozunk neki és a Korda Racingnek, hogy lehetővé tették számunkra, hogy részt vegyünk az Eger Rallyn. Következő versenyünk a Miskolc Rally lesz, ahol valami hasonlót szeretnénk véghezvinni, mint ezen a hétvégén.
 
A folytatásban igazán zsúfolt hétvége elé tekint a Korda Racing, április 24.-26. között a tereprali bajnokságban Korda Erik és Nyirfás Julianna számára is elkezdődik a szezon, ugyanebben az időben a csapat Rally2-es párosai Miskolcon szállnak harcba, Benyó Máté pedig a Hungaroringen vitézkedhet. Előtte azonban, április 11.-12.-én a Rába Ring-i MARB futamon Vingler Attila és Nyirfás Julianna is megejti debütálását a Korda Racing színeiben.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., NOVOMATIC, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin, Segway, VictoriaShop, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, ML Trans Kft, Noa-Ép Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BelSound, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, Equicom Kft, Hir-Sat 2000 Kft, Sopia-NET Kft, Lánchíd 19 Hotel, CHARLIE HŰTŐ Kft, Delfin fittness & wellness, PP+R Kft, Tachograph klinika Kft, Misuta gumiszerviz, Xenon dekoráció, Havassy Motorsport


Legfrissebb cikkek