Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kettős győzelemmel kezdett Wirtmann Ferenc és Barna György a Historic Országos Ralibajnokságban. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros szombaton és vasárnap is megnyerte a C korcsoport értékelését.

Wirtmann az idén megcserélte a két Ford Escortoját: az Mk II-essel, amellyel tavaly a magyar bajnokságban indultak, most a historic Eb-futamain vesznek részt, az Mk I-est, pedig amelyikkel tavaly negyedikek lettek az Eb-n, itthon láthatjuk.

„Ha a két rossz minőségű pálya, Szuha és Mátraalmás nem lett volna, akkor azt is mondhatnánk, hogy kiválóan szervezett verseny volt” – mondta Wirtmann Ferenc. „Amikor a pályabejáráson szembesültünk az utak minőségével, gyorsan haza telefonáltunk Léhi Sanyinak, hogy az Akropolisz Rali beállításaival kérjük az autót.”

„A C csoportban mi indultunk egyedül, így a győzelemnek nincs nagy sportértéke. Elsősorban a magunk és a nézők szórakoztatásáért versenyeztünk. Az első gyorsaságikon jót vívtunk Lévai Ferivel, utána pedig Varga Cigányhoz próbáltuk mérni magunkat, aki a hobby car kategóriát nyerte meg. Volt, amikor tudtunk vele lépést tartani, de többnyire azért gyorsabb volt nálunk.”

150331 wirtmann n 2

„Már hazafelé jöttünk, amikor megtudtuk, hogy egy versenyzőtársunk életét vesztette az Eger Ralin. A csapatunk valamennyi tagja nevében szeretném részvétemet kifejezni a családtagjainak, barátainak, ismerőseinek.”

Wirtmann Ferenc korábbi historic eredményei:
2008. C korcsoport magyar bajnok
2009. C korcsoport magyar bajnok
2010. C korcsoport magyar bajnok
2011. C korcsoport magyar bajnok
2012. C korcsoport magyar bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok
2014. Historic Eb. C korcsoport 4.

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho


Legfrissebb cikkek