Nyolc éves távollét után győzelemmel tért vissza a Rallye 2-es Bajnokságba a Sajtós Dénes - Diósi János duó. A srácok a verseny kezdetétől nagyon élvezték a száguldást, és még az sem hátráltatta őket, hogy az autójuk futóműve még nem volt teljesen tökéletes.

Picit szerencsének mondhatja magát a csapat, hiszen a verseny előtt módosították a kategóriákat, és a sokkal erősebb „Kit-car” jellegű autókat kivették a P13-as kategóriából. Ez a pilóta véleménye szerint fair döntés volt a rendezés és az RSB részéről, hiszen ezen autók ellen nem lett volna könnyű dolguk. A pályákkal kapcsolatban is pozitív volt a csapat véleménye.

„Nagyon tetszettek a gyorsasági szakaszok, amik nem voltak annyira kigumizva, mint régen a Rali-Túra Bajnokságban. Én jobban szeretem, ha lehet menni tövön, és a kihordás sem zavar” - mondta Sajtós Dénes a csapat pilótája.

A srácok egy új autóval érkeztek Egerbe, ami még nincsen teljesen készen, hiszen a későbbiekben egy komolyabb futóművel, és egy motorral szeretnének rajthoz állni a bajnokság hátralévő versenyein.

150330 sajtos n 2

„Technikai problémánk nem volt, csak a csúszkálással kellett megküzdenünk, amit jelenleg a futómű okoz. Egyáltalán nincs tapasztalatunk ezen autó futóművével, a verseny előtt sem tudtunk sokat menni vele, így e problémánk orvoslása a Miskolc Rallye előtt várat magára” - mondta Sajtós Dénes, majd folytatta: „Az egyik gyorson becsúsztunk az árokba egy nagyon felhordásos kanyarban, mert picit hátrafogott a fék, de szerencsére sikerült gyorsan kijönnünk, és nem hagytunk ott túl sok időt.”

A csapat boldogan érkezett a célba, hiszen két év technikai szenvedés, és egy év versenyzés mentes időszak után újra ott tudtak lenni a dobogó legfelső fokán.

„Sikerült megnyernünk a P13-as kategóriát, és ez mellett a Rallye 2-es Bajnokság abszolút értékelésében is ott voltunk az első tízben, ami jó hír számunkra, de sajnos az örömüket beárnyékolta az Eger Rallye utolsó gyorsasági szakaszán történt baleset” - zárta a beszélgetést a pilóta.

A folytatást a Miskolc Rallye-n tervezi a csapat, és előtte egy komolyabb teszttel szeretnének készülni, ahol Novák Feri segít majd a futómű tökéletes beállításában.

Köszönjük Partnereinknek: Mirelit Mirsa Zrt., Balogh Szerviz-Trans Kft., Meda-Press Kft., Jégszilánk, Zeljenka, Prior, GPsped Kft., Kozák-Ker Kft., Gulf, Local Design Kft., Alox Kft., Bátori Kert-Plusz, Lajkó Tibor fényező, Honda Gyuri, Honda Heart Club, Röplap Bt., Wave COM, Gamma Modul Kft., Honda Thunder, Flaute, Bervent, Selmeczi és Tsa Mérnöki Kft., KBT Dekor Hungary Kft., Galvox Felületkezelő Kft., Miklós-Inter Bt., Fischer-Trans Kft., Mega LKW Kft., Twolex Kft., PSL Hungary Kft., Teherati 2006 Kft., Hardox CNC Kft., Kereken-Pálya Kft.