Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Új autó, új gyorsasági szakaszok, hagyományos helyszín. Ez jellemezte  az idénynyitó, 10. Eger Rallyt, ahol Turán Frigyes és Zsiros Gábor felavatta a Ford Fiesta R5-öt.

A Turán Motorsport versenyzői maximálisan elégedettek az ötödik hellyel, de ez még csak a kezdet.

„Összességében egy nagyon jó napon vagyunk túl Egerben. Az első gyorson elkaptunk egy jó ritmust, amit igyekeztünk tartani. A kulcs a második gyorsasági szakasz volt, ahol kicsit belassultunk, az autónk beállításai nem voltak megfelelőek a rossz minőségű út adottságaihoz. Nagyon nedves, sáros volt a pálya, mivel mi nem erre készültünk, ezen a szakaszon sok időt vesztettünk, de a következő gyorsokon ismét sikerült jó időket menni, így visszatérhettünk a versenybe – kezdi Turán Frigyes, aki úgy érzi, egy igazán fordulatos első napon vannak túl Gabival.

150328 turan n 2

„Ez még valójában csak az út eleje, de úgy gondoljuk, jó irányba haladunk, hogy maximálisan kiaknázzuk a Ford előnyeit. Egy versenynap alatt nem lehet megváltani a világot, de kezdetnek tökéletesen meg vagyunk elégedve a kategória 5. hellyel. Minden bizonnyal sokat fogunk még gyorsulni, meg kell találnunk minden körülmények között az ideális beállításokat. Már most sokat tanultunk, holnap pedig újult erővel vágunk neki a következő hat gyorsasági szakasznak. Itt még bármi megtörténhet. – mondja bizakodva Frici, aki már az óráját is előrehúzta, nehogy lekésse a holnap reggeli rajtot.


Legfrissebb cikkek