Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Március utolsó hétvégéjén végre újra felbőgnek a motorok. Ezen a hétvégén indul ugyanis a Magyar Országos Rallye Bajnokság 2015. évada, mely sorozat első futama idén Egerben és környékén kerül megrendezésre.

A téli pihenő után természetesen már minden csapat visszaszámol, és nagy lendülettel készül az első megmérettetésre. Nincs ez másképpen a SKODA Rally Team Hungaria csapatánál sem, akik egy csütörtöki hosszú aszfaltos teszttel kezdik az idényre való felkészülést, a versenyautóra, az aszfaltos pályákra való ráhangolódást.

150326 herczig n3

Az elmúlt időszak eseményeiről és a jövő latolgatásáról kérdeztük a csapat pilótáját, Herczig Norbertet.

„Sziasztok! Nagyon örülök, hogy ismét eljött az ideje, hogy rendszeresen találkozzam veletek!

Ez az időszak mindig nagyon pozitív az életemben, mert a hosszú téli időszak után végre újra érezhetem a bizsergést az ereimben, és elkezdhetem a visszaszámlálást.

Az idei évadban az 1. futamot megelőző csütörtökön délután lesz lehetőségünk első alkalommal beleülni a versenyautónkba, ami szokatlanul hangozhat, mégsem lesz az, hiszen a 2015-ös szezon első néhány futamát még biztosan az elmúlt években már „hozzánk nőtt", jól megszokott SKODA Fabia S2000-es versenyautónkkal fogjuk megtenni. Hosszú ráhangolódásra tehát nem lesz szükségünk.

Az SRTH csapat életében sincs változás. Az idei szezonban is Igor Bacigal ül a jobb 1-ben, hiszen az elmúlt években mind emberileg, mind szakmailag tökéletesen megértettük egymást, ezért nem is volt kérdés, hogy együtt folytatjuk.

Ugyanígy maradt mellettünk az osztrák Baumschlager Rallye&Racing Team is, akik továbbra is futamról-futamra biztosítják majd nekünk a SKODÁT és a technikai hátteret, ezért nyugodtan kijelenthetem, hogy egy összeszokott, jó csapattal vágunk neki a 2015. évadnak.


A szezont a már említett hosszú aszfaltos teszttel kezdjük meg csütörtökön délután, ahol feleleveníthetem elhalványult ismereteimet, és az Eger Rallye pályáira tudjuk hangolni a Fabiat.

A teszt előtt és után természetesen még vár ránk a pályák feldolgozása, majd péntek délután a technikai- és adminisztratív gépátvétel is, amit a Dobó téren az ünnepélyes rajt ceremónia követ.

Ha mindezen „átgurultunk", - ahogyan a kicsi lányom szokta mondani – már csak egyet kell aludni, és kezdődhet az 1. futam.

Az idei évadban a mezőny nagyon erősnek ígérkezik, amit a csapatunk nagyon pozitívan értékel. Több S2000-es, R4-es és R5-ös versenyautó is versenyben lesz a Bajnoki címért, ami nagyon jót tesz a sportágnak. Abban bízunk, hogy ezzel a „felhozatallal" mind a nézők, mind a mezőny egy újabb lendületet kap, és sikerül egy izgalmas, sportszerű évadot zárnunk.

És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy személyesen is köszöntsem sportágunk 7 x-es Magyar Bajnokát, ifj. Tóth Jánost, aki az idei évben újra kormányt ragad, hogy személyével emelje az évad színvonalát.

A 2015. Magyar Bajnoki Évadhoz mind neki, mind az összes sporttársamnak sok sikert kívánok!"


Legfrissebb cikkek