- A MOL-csoport a 2015. május 1-3. között megrendezendő FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC) magyarországi futamának névadó szponzora
- A társaságcsoport tagvállalata, a Panta Distribuzione S.p.A. a WTCC hivatalos üzemanyag-beszállítója
- A MOL-csoport negyedszer is a főszponzora a Zengő Motorsportnak és Michelisz Norbert WTCC-versenyzőnek.

150324 michelisz n2

2015. március 24., Budapest - A MOL-csoport az idei túraautó-világbajnokság magyarországi futamának névadó szponzora. A vezető nemzetközi olaj- és gázipari vállalat a WTCC alapítójával és egyben a bajnokság kereskedelmi jogait birtokló Eurosport Grouppal kötött egyedi megállapodást a hazai versenyre. Az együttműködésben megjelenik a MOL-csoport vállalati törekvése, amelynek keretében kiemelkedő tehetségeket és sportolókat támogat álmaik, életcéljuk valóra váltásában – ahogy a sportban, úgy az üzleti életben, az olaj- és gázipar területén is.

A MOL-csoport és a WTCC is a nemzetközi növekedést célozta meg, és folyamatosan szembenéz a kihívásokkal, hogy a legjobbak között tartsák számon. “A motorsport ötvözi a fegyelmet és az ambíciót. A sportágban egyszerre kell összpontosítani és megküzdeni a versenytársakkal a sikerért, hasonlóan az olaj- és gáziparhoz. A WTCC egyre népszerűbb mind Magyarországon, mind pedig világszerte, mi pedig büszkén támogatjuk a hazai futamot, valamint biztosítjuk az üzemanyagot a túraautó-világbajnokság számára az egész szezon alatt a csoport tagvállalata, a Panta Distribuzione S.p.A. segítségével.” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.

150324 michelisz n3

A MOL-csoport nevével fémjelzett túraautó-világbajnokság magyarországi futamát 2015. május 1. és 3. között rendezik meg. Az esemény egy látványos utcai fesztivállal veszi kezdetét május 1-én, Budapesten, ahová a szervezők több mint 300 ezer érdeklődőt várnak. „A bajnokság egyik legjobb versenyzőjével, Michelisz Norberttel kialakított együttműködésének köszönhetően már most is közismert a MOL-csoport szerepvállalása a túraautó-világbajnokságban. Örömünkre szolgál, hogy a magyar futam támogatásával a csoport szorosabbra fűzi a köteléket a bajnoksággal, amivel a lehető legnagyobb megjelenést biztosíthatja a Zengő Motorsport autójának, emellett a társaságcsoport még nagyobb elismertséget szerez a túrautó-bajnokság televíziós közvetítésein keresztül.” – hangsúlyozta François Ribeiro, a WTCC vezérigazgatója.

Michelisz Norbertnek a 2015-ös túrautó-bajnokságon elért eredményeit a következő csatornákon követheti figyelemmel:
Weboldal: http://molgroup.info/en/michelisz
Facebook: https://www.facebook.com/WeFuelYourAmbition
Twitter: https://twitter.com/wefuelambition

A MOL-csoportról:

A MOL-csoport egy független, nemzetközi, integrált olaj- és gázipari vállalat, budapesti székhellyel. A csoport, amely egy évszázadot meghaladó iparági tapasztalattal rendelkezik, több mint 40 országban van jelen, ahol dinamikus nemzetközi munkavállalóinak száma közel 30 ezer fő. A MOL kutatás-termelési tevékenysége több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik, jelenleg 8 országban folytat kitermelést és 13 országban végez kutatási tevékenységet. A MOL-csoport négy kőolaj-finomítót és két petrolkémiai gyárat üzemeltet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban - közös ellátási-lánc optimalizálás mellett. A vállalatcsoport több mint 1700 töltőállomással rendelkezik Közép-és Délkelet-Európában, 12 országban.