Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Eurosol Racing Team Hungary versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna 2015-ben is folytatja nemzetközi barangolását.

A csapat életében több fontos változás történt, lezárult egy fejezet, de ezzel kezdetét is vette egy új korszak. Idén új kihívást keresett a versenyzőpáros, amit meg is talált a Mitropa Rally Cup és a Central European Zone (CEZ) sorozatokban.

Az Eurosol Racing Team Hungary párosa, Puskádi János és Gódor Barna a tavalyi szezon európai portyázásai után az idei évben is hasonló rallye programot tervez, bár jelentős változásokkal.  Elsőként említést kell tennünk arról is, hogy a hosszú évekig hű társ, az R3-as Honda Civic Type-R már egy másik alakulat védőszárnyai alatt rója a versenykilométereket. Az ERTH számára oly kedves autó komoly eredményeket hozott a csapatnak és versenyzőinek, hiszen a Puskádi – Gódor páros 2012-ben elért IRC 2WD kupa éves bronzérme után a Bessenyey – Nyírfás páros 2013-ban, majd 2014-ben is az időközben ERC-re változott legmagasabb szintű európai rallye küzdőtéren aranyérmet, azaz bajnokságot nyert az ERC 2 WD kategóriában.

150311 puskadi skoda

E pillanatban csak a Super 2000-es Skoda Fabia áll az ERTH rendelkezésére, de bizton állíthatjuk, hogy ez nem marad így sokáig. A tervek között mindenképp egy komoly újdonság szerepel, de hogy milyen márka és melyik kategóriában, azt egyelőre még jótékony homály fedi. Amit biztosan tudni lehet, hogy a megmaradt és az új évadra teljesen felkészített Skoda Fabia programja igen sűrűn alakul. Könnyen lehet, hogy az ERC és néhány külföldi nemzeti bajnoki futam mellett a hazai bajnokságban is szerepelni fog.

Az újdonság érkezése május körül várható, futam viszont addig is akad bőven. A Fabia első idei bevetése március végén aktuális a Szabó – Borbély párossal Romániában, akik a tervek szerint az év folyamán még számos további alkalommal versenyeznek majd a Skodával. Várhatóan lesz még néhány ERC futam is, szintén közismert versenyzőpárossal vagy párosokkal, ahol foglalt lesz az autó.

A Puskádi – Gódor páros az idei évben két sorozatot is megcéloz, illetve ezen sorozatok néhány futamát. Az egyik a CEZ (Central European Zone), amely Közép Európa országait felölelő zóna bajnokság. Ennek záró versenye hazánkban lesz novemberben a Mecsek Rallye-n. A másik az immár több mint 30 éves múlttal büszkélkedő Mitropa Rally Cup, aminek egy futam erejéig hosszú éveken keresztül a Budapest Rallye is részese volt, de jelenleg sajnos nincs magyarországi vonatkozása.

Janiék idei első fellépése Ausztriában, Wolsberg városában várható a Lavanttal Rallye-n. A gyönyörű hegyvidéki környezetben zajló verseny már nem ismeretlen számukra, mivel 2011-ben még a Hondával jártak itt. A Puskádi – Gódor páros további programja majd attól is függ, hogy mikor érkezik meg az új versenyautó, illetve attól, hogy a meglévő Super 2000-es Fabia mikor és hol nem lesz foglalt. A választás azért esett a CEZ és Mitropa sorozatokra, mert így az ERC és a hazai futamokra sok esetben szabaddá tehető az autó.

Mindemellett a Puskádi – Gódor páros az említett két hadszíntér egyikén szeretne éves szinten dobogós helyezést elérni, ennek érdekében a kettő közül arra fog koncentrálni, ahol erre komolyabb esély alakul. A várható versenyek egy része szintén ismerős lesz, mert korábban IRC vagy ERC futamokat rendeztek ott, ugyanakkor számos új helyszínre juthat majd el a csapat, ami azt jelenti, hogy az idei rallye szezon sem lesz unalmas sétagalopp.

Amennyiben körvonalazódnak a jövő történései, aktuálisan a megszokott módon beszámolunk ezekről. Addig is várakozással tekintünk a leendő színes és változatos rallye évadra és bízunk benne, hogy hasonlóan eredményesen alakul majd, mint az előzőek.

Az Eurosol Racing Team Hungary ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.


Legfrissebb cikkek