Az abszolút negyedik helyen végzett a Vincze - Szedő kettős a 16. Szilveszter Rallye-n.

Marci az abszolút dobogót vette célba a hungaroringi viadalon, de ezúttal 3,9 másodperc hiányzott a kitűzött eredmény eléréséhez. Érdekesség, hogy a Szilveszter Rallye első négy helyezettje korábban a Rallye Túra Bajnokságban is késhegyre menő csatákat vívott egymással.

Vincze Marci: Nagyon izgalmas és nehéz verseny volt számunkra. Az első gyorsaságin a lámpasorom nem volt tökéletes, illetve az első egyharmadot elóvatoskodtam kicsit. Reggel az első szakaszon jól teljesítettünk és Vincze Ferkóhoz képest vissza tudtunk venni 8 másodpercet. A következő, a belső szakaszon volt egy hibám: a nap a szemembe sütött és hozzáértem egy padkához. Három-négy másodpercet vesztettünk és egy kicsit kizökkentem a ritmusból. A külső kör aztán megint jól sikerült, partiban voltunk a dobogós helyekért. A külsőn mindig megvertem Vincze Ferkót, ő pedig a belsőn volt minden alkalommal jobb nálam.

150105 vincze n 2

Számunkra az ötödik gyorson dőlt el a verseny. A Ring Belsőn egy bal6-ban egy kézifékes fordulónál üresben maradt a váltó. Vagy én nem húztam másodikat, vagy a váltó dobta ki a fokozatot, nem tudom pontosan, de üresben marad és megforogtam. Olyan finoman akartam elindulni, vigyázva a váltóra, hogy befullasztottam a kocsit és kb. 10 másodpercen keresztül nem tudtam elindítani. Itt véget is ért számunkra a verseny, hisz addigra 17 másodpercre nőt a hátrányunk Cseh Viliékkel szemben.

Az utolsó körre és közepes keveréket tettünk fel, de nem volt egy jó választás. A külső körön nagyon rossz időt mentem, illetve ugyanitt kiraktak elém egy gumit. Egy méterrel beljebb volt az abroncs, mint az előző körben. Nagyon későn, egy bukkanó utáni féktávon vettem észre és sajnos nekimentem a guminak, ami átcsapott a másik oldalra, ott pedig eltaláltam még jó pár abroncsot, ami leszaggatta az autó oldalát és kicsúsztam a pályáról, ahonnan nagyon nehezen tudtam csak kijönni. Megint csak kiestem a ritmusból, illetve megütöttem a futóművet. Az elő kerekek rosszul álltak és emiatt az autó nagyon tolta az orrát.

Az utolsó gyorsot így kellett végigszenvednem, ezért nem értünk el jó eredményt. Kicsit csalódott vagyok, dobogóra szerettem volna állni, de többször hibáztam ezért ez most nem jött össze. A csapat és a navigátorom szenzációsan dolgozott a hétvége folyamán, köszönöm nekik az odaadó munkát és köszönöm a partnereknek, akik támogattak minket. Ezúttal sajnos én voltam a leggyengébb láncszem, ezért neheztelek is magamra.”

Partnereink: EDM Kft, L. K Truck SRO, Balassa Security, PanelKO Kft., Robot Guru, Süm-Agro, Rolling, Loctite,Vinex