Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Teljes sikerrel zárta a 2014-es versenyszezont a Korda Racing junior tagozata a Szilveszter Rallyn, Szabó Árpád és Borsfai Dávid egy Citroen C2R2 fedélzetén, Régi Péter és Ferenczi László pedig egy Suzuki Igins-szel teljesítette sikerrel az év legnagyobb hazai autóversenyét.

Szabó Árpád és Borsfai Dávid számára különös izgalmakat tartogatott az óév utolsó néhány napja, hiszen a Korda Racing jóvoltából részt vehettek Magyarország legnagyobb autóversenyén, a Szilveszter Rallyn, miközben versenyautójukat, az N2-es Suzuki Ignis-t, egy R2-es Citroenre cserélte Korda Erik csapata. A közel 250 autót számláló mezőny remek erőfelmérőnek bizonyult, Árpiék pedig meghálálták a beléjük vetett bizalmat és a 16 párost felvonultató H7-es mezőnyben a hatodik helyen érkeztek célba.

„Ha röviden kell összefoglalnom, akkor egy álmom vált valóra!” – mondta boldogan a célban Szabó Árpi. ” Első körben szeretném mindenkinek megköszönni, hogy így versenyezhettem! Erik rettentő sok mindent megtett azért, hogy ez így alakuljon és mondanom sem kell, úgy éreztem magam, mint ha a világbajnokságon lettem volna! A Bakó Racing Team is kitett magáért, hiszen tökéletes autót kaptam, és minden kívánságunkat teljesítették! Maga a futam nagyon jó volt, hál istennek száraz időben tudtunk autózni minkét nap! Volt egy rövid tesztünk ahol kaptam egy kis ízelítőt, majd következett az éjszaka! Egy pontos, biztonságos autózással sikerült a legjobb Citroenesként teljesítenünk a szakaszt, mondanom sem kell, mennyire boldog voltam, de tudtam, hogy csak a csatát nyertük meg a háborút még nem! A második napon egyetlen egy hiba kivételével, amikor megforogtam, minden rendben volt! Az időkkel is elégedett vagyok, hiszen több olyan párosnál is sikerült jobb időket autóznunk, akik több éve mennek ilyen kocsikkal! Végezetül egy nagyon jó hétvége volt, boldog vagyok, hogy sikerült egész tűrhetően kezelni az autót és még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a tökéletes munkát!”

141230 korda n 2

A Mikulást Rallyt követően Régi Péter és Ferenczi László murva után aszfalton is harcba küldhette a Korda Racing Suzuki Ignis-ét, és bár a srácoknak a mezőny legnépesebb, a több mint 70 autót számláló H3-as géposztályában, jóval erősebb autók ellen kellett felvenni a versenyt, nem vallottak szégyent, és a mezőny első harmadában érkeztek célba.

„Most másodszor mehettünk ezzel az autóval a Korda Racing jóvoltából és mivel technikai hiba miatt a Mikulás Rallyt nem sikerült befejeznünk, az elsődleges cél az volt, hogy felszabadult autózással a célban tudjuk búcsúztatni az óévet.” – mondta Régi Péter. „A verseny folyamán sikerült folyamatosan gyorsulnunk és a H3 kategória 72 nevezője közül 25.-ek lettünk a miénknél jóval erősebb autók között. Az már csak hab a tortán hogy a kupás Igniseket sikerült mindet magunk mögé utasítanunk. Köszönettel tartozunk a Korda Racingnek és Korda Eriknek a lehetőségért és a támogatásért, illetve a főtámogatónknak az Alexovics Kft.-nek. Mivel evésközben jön meg az étvágy, sanszos, hogy a jövő évben is együtt dolgozunk Erikkel és terveink szerint 2015-ben a Rallye2-ben támadunk! :) Éppen ezért egy kicsit tesztnek is szántuk a versenyt és rettentő pozitív volt minden szempontból, reméljük kölcsönösen.”

„A srácoknak csak gratulálni tudok, hiszen remek eredményekkel, karcmentesen hozták célba az autókat.” – mondta az ezúttal csapatvezetői szerepkörben tisztelgő Korda Erik a verseny végén. „Örülök annak, hogy mosolyogva szálltak ki a versenyautóból, élvezték a versenyt és remek eredménnyel zárták az évet. Nekünk ennyi elég is, azt hiszem a srácok 100 százalékosan meghálálták a beléjük a vetett bizalmat és bár a jövő évi tervek még csak körvonalazódnak, de azt hiszem mindannyian bizakodva tekinthetünk a 2015-ös szezon elé.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft


Legfrissebb cikkek