Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Elképesztő csatában, az utolsó szakaszon dőlt el az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye.

A hagyományos óévbúcsúztató viadalt végül Vincze Ferenc és Kuti Péter nyerte meg az ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely duó előtt, míg a harmadik helyre a parádés hajrát bemutató ifjabb Kiss László, Varga Zsuzsanna páros ért oda.   

Hétfőn már kora reggel folytatódott a Hungaroringen a Szilveszter Rallye, amely a 16. verseny a viadal történetében. Az már a harmadik gyorsaságin kiderült, idén nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztes Turán Frigyes, Zsíros Gábor duó váltóhiba miatt kiesett.

A versenyen – melyen majd tízezer néző izgult az utolsó másodpercig – végig a Vincze Ferenc, Kuti Péter duó vívott hatalmas csatát az ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely kettőssel, mindketten három-három szakaszt nyertek a két nap alatt. A győzelem az utolsó szakaszon dőlt el az előbbi páros javára, mivel Cseh Mitsubishijét egy másik, a közönségnek autózó versenyző nem engedte el, így a hibátlanul száguldó Vinczéék végül a 3,4 másodperces hátrányukat 10,3 másodperces előnyre változtatták.

141230 vincze n 2

„Nagyot meccseltünk egymással, és sajnálom, hogy végül egy ilyen peches dolog döntött kettőnk között. Bulizni jöttünk, de az első méterektől kezdve eredménycentrikusan versenyeztünk. Nagyon örülök a sikeremnek, és ez a győzelem ugyanolyan büszkeséggel tölt el, mint bármelyik másik korábbi” – jelentette ki Vincze Ferenc, aki korábban szlalom Európa-bajnok is volt, és jövőre az országos bajnokság I. osztályában szeretné bizonyítani a gyorsaságát.

Alig lehetett megvigasztalni ifjabb Cseh Vilmost, miután az utolsó szakaszon történtek miatt Németh Gergely navigátorral végül a második helyre szorultak.

„Végig nagyon jól mentünk, ott álltunk egy nagy siker kapujában, erre tessék… Ha úgy lettünk volna másodikok, hogy nagy hajrával feljövünk a harmadik helyről, maradéktalanul boldog lennék. Végig komolyan vettük a viadalt, nyerni akartunk. Jövőre mindenképpen visszajövünk, hogy sikerüljön az álmunk” – fogalmazott ifjabb Cseh Vilmos, aki a tervek szerint szintén az ob I. osztályában folytatná 2015-ben.

Ifjabb Kiss László viszont hatalmas mosollyal az arcán nyugtázta a célba érve, hogy meglett az eredménye a nagy hajrájának, hiszen Varga Zsuzsanna navigátorral együtt végül sikerült megszerezniük az abszolút harmadik helyet.

„Büszke vagyok arra, hogy a tavalyi hatodik helyünk után idén odaértünk a dobogóra, ráadásul mindkét autónk célba ért. Azért Tomi öcsém megmutatta, mit tud az utolsó szakaszon, hiszen amíg én élet-halál harcot vívtam a harmadik helyért, addig ő az általam ledobott, használt gumikon adott nekem négy tizedet. Zsuzsi nagyon jól dolgozott végig, hibátlanul navigált, így teljesülhetett az álmunk ezzel a harmadik hellyel” – árulta el ifjabb Kiss László, akinek öccse, Kiss Pál Tamás végül a 22. lett összetettben, ám ha a hétfői első két szakaszon nem lettek volna technikai gondjai, vélhetően a legjobb tíz között zárt volna.

A másik testvérpárbajt ifjabb Ranga László nyerte Péterrel szemben: előbbi a 7., míg utóbbi a 12. pozícióban zárta a 16. Szilveszter Rallye-t.

További érdekesség, hogy a kamionos Európa-bajnokságon remeklő ifjú Major Benedek, navigátorával, Váradi Alexandrával megnyerte kategóriája (H7) összetettjét egy Lada VFTS-sel.

A 16. Szilveszter Rallye abszolút végeredménye
1. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) 41:12.3
2. ifjabb Cseh Vilmos, Németh Gergely (Mitsubishi Lancer EVO IX) +10,3 mp
3. ifjabb Kiss László, Varga Zsuzsanna (Mitsubishi Lancer EVO IX) +27,5 mp
4. Vincze Márton, Szedő Csaba (Mitsubishi Lancer EVO IX) +31,4 mp
5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +35,9 mp
6. Matics Mihály, Viczena Gábor (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +41,4 mp.

A verseny teljes végeredményét – kategóriánként – megtekintheti mindenki a rallylive.hu portálon.


Legfrissebb cikkek