Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Előre kiszámíthatatlan útviszonyok, aszfalt, hó, jég, sehol máshol nem látható kanyarok, és olyan verseny, amire minden rallis szeretne eljutni – ha pedig már volt, mindig emlegetni fogja.

Itthon ilyen a Szilveszter Rallye, külföldön ilyen a Monte Carlo Rallye. Csucsu most lenyomja mindkettőt új Citroen DS3 R3T autójával.

A Citroen végre elkészült, és első FRT-s versenye után most a Hungaroring Külsőn és Belsőn is láthatjuk majd. Az ismerős pálya – ismerős autó párosítás nem titkoltan még mindig az első versenykilométerek megtételét szolgálja. Az új építésű autó a 2015-ös JWRC szezonra homológ. Legnagyobb különbség az eddigihez képest „MAX” csomag, mellyel 234 lóerőre izmosodott az 1230 kg-os autó. A R3 kategória engdte legújabb megoldásokkal felszerelt DS3-as belseje már-már futisztikus egy EVO9 belsejéhez képest.  

141226 csucsu n 2

A hungaroringi pályák jellege ugyan nem hegyi, de az útfelület kiszámíthatatlansága egyértelműen közös vonás a monacoi pályákkal. A pálya összetettsége miatt igen változatos erősségű és aszfaltminőségű kanyarok tudatos felírás mellett szintén értékes tapasztalatot jelentenek. Ilyen jeges, csúszós, váltakozó útviszonyok között gyakorlatot szerezni ideális néhány héttel a Monte Carlo Rallye előtt. A szervizcsapat –bár van már némi hideg tapasztalatuk- szintén ki tudja próbálni az újonnan beszerzett téli felszereléseket.

Minden adott tehát ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a méltán népszerű, év végi buliversenyből.


Legfrissebb cikkek