Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A hazai rallys társadalom a Hungaroringen búcsúzik a 2014-es esztendőtől.

A hagyományos Szilveszter Rallyn hozzávetőleg 250 páros vág neki a hét mért szakasznak, ebből is látszik, hogy a szakágban bőven van tartalék a jövőre nézve. Az elmúlt három esztendő abszolút bajnoka is ott lesz a mezőnyben, Kazár Miki ezúttal egy EVO IX-es R4-es Mitsubishivel áll rajthoz Mogyoródon.

Az eredmény azonban másodlagos szempont, a lényeg, hogy a rendkívül sikeres év lezárásaként mindenki jól érezze magát az autóban.

- Ilyenkor valóban nem a helyezés a leglényegesebb. Szeretnénk megköszönni a segítséget azoknak az embereknek, akik mindvégig mellettünk álltak. Éppen ezért a navigátor székében többen is ülnek majd, remélem maradandó élmény lesz számukra – mondta az idei Szilveszter Rally előtt Kazár Miki. – A látvány mellett azonban arra is törekszünk, hogy pontosak és gyorsak legyünk a Hungaroringen, hiszen az elmúlt évek eredményei valamilyen szinten köteleznek bennünket.

141226 kazar n 2

Kazár Miki tehát az előttünk álló két napban visszatér a gyökerekhez. Mint ismert, versenyzői pályafutásának első nagy sikerét is Mitsubishivel érte el, hiszen 2012-ben a három gyémánttal lett először abszolút magyar bajnok. Ezután Citroen Xsara WRC-vel, idén pedig egy R5-ös Ford Fiestaval is megismételte ezt az eredményt, a Szilveszter Rallyn azonban ismét egy EVO IX-esben láthatják a szurkolók. Attól pedig egyáltalán nem kell tartani, hogy ezzel a technikával ne boldogulna.

- Három bajnoki cím után ismét motivációs tényezőket kell találnom, de szerintem nagyon hamar megtalálom az új célt, vagy célokat – utalt a közeljövőre Kazár Miki. – A Mogyoródon általam használt autóval is van tervem, hiszen a jövőben még több időt szeretnék a tesztelésekre fordítani, de az is elképzelhető, hogy két bajnokságban is elindulok. Ebből a szempontból még számos nyitott kérdés áll előttem, amelyre most még nem tudok választ adni. Az viszont biztos, hogy 2015-ben is mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el. Most még arra sem lehet egyértelmű választ adni, hogy a Hungaroringen milyen időjárás fogad minket vasárnap és hétfőn. Már mondják a hideget és a havat, bízom benne, hogy ez meg is érkezik az ország középső részére. Nagyon szeretem a csúszós versenyeket, ami a nézők számára is igazi látványosságot ígér. Remélem, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ismét egy remek hangulatú évzárón vehetünk részt, hogy aztán a Maximmun Racing Team az idei bajnoki cím után, a lehető legjobb hangulatban kezdhesse meg a felkészülést a 2015-ös esztendőre.


Legfrissebb cikkek