Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy ízig-vérig versenyautó fedélzetén búcsúztathatja a 2014-es évet a Korda Racing junior versenyzőpárosa, Korda Erik jóvoltából Szabó Árpád és Borsfai Dávid egy Citroen C2 R2-vel állhat rajthoz Magyarország egyik legnagyobb autóversenyén, a Szilveszter Rallyn.

A fiatal páros ebben az évben mutatkozott be mind a Korda Racing csapat színeiben, mind az Országos Rallye2-es Bajnokság küzdelemsorozatában. A tanulóév azonban a vártnál is jobban sikerült, Árpi és Dávid a Suzuki Ignisszel egy géposztállyal magasabb ellenfelekkel versenyezve is megszerezte a bajnoki második helyett kategóriájában, miközben a teljes szériaautós mezőnyben, vagyis az N csoport abszolút értékelésében is kimagasló eredményt értek, az év végi díjátadón a dobogó harmadik helyéért járó serlegeket vehették át. A siker pedig meghozta gyümölcsét a fiúk számára, ugyanis a Korda Racing év végi ajándékaként Árpi és Dávid egy Citroen C2 R2 versenyautó fedélzetén részt vehetnek Magyarország legnagyobb évadzáró autósport eseményén, a Hungaroringen és környékén megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyn.

141223 korda n 2

„Erik meglepetése volt, hogy indulhassunk a Szilveszter Rallyen egy Citroen C2 R2-vel!” – mondta Szabó Árpád nem sokkal az után, hogy fény derült a meglepetésre. „Amikor elmondta nekem, konkrétan nem tudtam megszólalni, hiszen mind a Szilveszter Rally mind Citroen C2 nagy álmom volt! Még a mai napig nem tudtam feldolgozni, pedig már mentem is vele és fel is van matricázva a mi nevünkkel! Hitetlen érzés, rettentő sok köszönettel tartozunk Eriknek! Mondanom sem kell, hogy hatalmas előrelépés ez az autó, 190 Lóerő, szekvenciális váltós és az utolsó csavarig versenyzésre lett fejlesztve, egy igazi raliautó, még csak hasonlóhoz sem volt még szerencsém, szóval nagyon nagy feladat előtt állunk Dáviddal! A versenyt megelőzően részt veszünk a hivatalos teszten is, ahol mindent ki tudunk rajta próbálni! A Bakó Rallye Team biztosít minden feltételt ahhoz, hogy egy tökéletes élménnyel zárjuk az évet! Szeretnénk egy jó ízűt autózni, nem hibázni és gyűjteni a kilométereket! Úgy gondolom az időjárás, nagyon meghatározó lesz az egész verseny folyamán, remélem nem jégpáncélon kell majd autóznunk! Ezért nem is tudnám megmondani most, hogy hova várom magunkat! Az első gyorsasági után minden ki fog derülni, nagyon várjuk már a rajtot!”

„A srácok abszolút megérdemelték ezt a kis meglepetést, mert azon túl, hogy sikerrel mutatkoztak be a Rallye2-ben, a pályán kívül is sokat tettek azért, hogy kivívják elismerésünket.” - avat be döntése hátterébe Korda Erik, a Korda Racing tulajdonosa. ” Nagyon tetszett az az elszántság, elhivatottság és lelkesedés amivel végigcsinálták az idei szezont. Megtapasztalták, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét, a szezon végén már jöttek az eredmények, mi már csak a habot adjuk a tortájukhoz. A srácokkal szemben ezúttal sincs semmilyen elvárásunk, talán csak annyi, hogy a verseny végén úgy szálljanak majd ki a kocsiból, hogy a rajttól a célig jól érezték magukat és élvezték a Szilveszter Rally minden egyes pillanatát.”

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft


Legfrissebb cikkek