Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megfelelően a Mikulás-rallye-k buliverseny hangulatának, egy kölcsön Subaruval, és egy régi-új „alkalmi” partnerével, Pikó Zsuzsival vágott neki a veszprémi lőporos pályáknak Lukács „Csucsu” Kornél az elmúlt hétvégén.

Mivel a Mitsubishi Evo9 már új, Franciaország-béli gazdájánál teljesíti a versenykilométereket, a leendő saját Citroen DS3 R3T-n pedig még alig száradt meg a festék, más autót kellett keresni.

Minden rallye-s álma egy Subaru. A különbség csak annyi, hogy valakinek már megvolt, és valakinek még nem. Csucsu az idei itthoni murva bajnokságban már bizonyított (OMRB 2WD 1-hely), most végre nagyobb tét nélkül próbálhatta ki a boxermotoros típust versenykörülmények között.

141210 csucsu n 2

Az új autó, új navigátor és a kockázatkerülő versenytaktika az abszolút 11., majd 9. helyeket adták az első két gyorson. Ekkor azonban a hajtás hibája miatt fel kellett adniuk a versenyt. Bár a szervizbe még lábon vissza tudtak érni, de mivel az egyik bukkanón az autó eleje is megsérült, az utána szerzett bal hátsó féltengely-töréssel együtt már további küzdelemre alkalmatlanná vált a technika.
 
Apró story, hogy az egyik időellenőrzőben a párásodás ellen nyitott ajtóval várakoztak, eközben a mögöttük késve érkező, lendületesen, tócsákon át  előre siető autó teljesen beterítette a Subaru belsejét. A teljesen-t úgy kell érteni, hogy a kormányt, a műszerfalat és a bent ülőket is… Persze az ilyesmi benne van, az esővel jár, és az itiner –kicsit foltos- első oldalával együt túl is lapozták a kérdést.

Csucsu este már ismét kedvenc négy betűjével tért nyugovóra: JWRC


Legfrissebb cikkek