Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Zsiros Gábor szereti a WRC-ket. Az vesse rá az első követ, aki nem szereti.

Nos, nagy kődobálástól azért nem kell tartania, mert bár a Skoda Octavia WRC öregecske (2001-es), és talán gyorsaságban már nem veszi fel a versenyt a modernebb technikákkal, de a rajtban gyönyörűen durrog, és azon kívül, hogy mindenen átmegy, rendkívül látványosan lehet vele közlekedni. Gábor és navigátora, Csibi Tibi meg is teszi majd a vasárnapi, Mikulás-ralin – legalábbis mindketten ezt várják.

„Az idén is azt hozta a Mikulás, hogy immár ötödik alkalommal beülhetek ebbe a csodálatos autóba. Mindig nagyon várom az évnek ezt a szakaszát, mert mindig nagyon jó érzés beleülni az Octaviába. Persze, öregecske, és megjárta a hadak útját, sőt, az is igaz, hogy a mai Evo9-esekkel és tízesekkel nem veheti fel a versenyt, mégis nagyon szeretek vele autózni. Már csak azért is, mert a nézők is nagyon szeretik – a pályák szélén mindig nagy szurolást kapok” – mondta Zsiros Gábor, aki most az itinert cseréli kormányra, mint ahogy az utóbbi években mindig.

141204 zsiros n 2

Szezon közben nagyon profin és fegyelmezetten diktálja az itinert Vizin Laci bácsinak (a nemzetközi futamokon) és Turán Fricinek (a hazai bajnokikon), de a szezon végén ő maga ül a volán mögé.

S persze, ilyenkor is nagy célokat tűz maga elé – navigátorával megpróbálja megnyerni a licenc nélküli kategóriát.

„Szeretnénk jóízűt autózni, szeretnénk felvenni a versenyt a riválisokkal, aztán majd meglátjuk… Az első gyorsasági nekem nem szokott menni, tavaly is bealudtam, Tibi rám is szólt, hogy megígértem, nyerni fogunk, úgyhogy lépjek már rá a gázra. Így, és ehhez hasonlóan motivál, és talán meglepő, de hatásos. Kíváncsiak vagyunk az új pályára, remélem, fekszik majd nekünk, s annak is örülünk, hogy hatvan helyett hetvenöt kilométeres lesz a verseny. Ezzel az autóval ugyanis minden plusz méter, amit megtehetünk, ajándék” – mondta Zsiros Gábor.

Köszönjük a Partnereinknek!


Legfrissebb cikkek