Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sikerrel teljesítette a Tereprali OB szezonzáró versenyét a Korda Racing párosa, Korda Erik és Hangodi Zoltán egy problémamentes versenyt futva zárta a szezont.

Úgy tűnik Korda Erik kérése nyitott fülekre talált a Tereprali OB idei utolsó versenyén, a Nissan-Interspar Kupán, hiszen a Korda Racing pilótája annak reményében állt oda a gyulai sprint futam rajtához, hogy idén először egy problémamentes versenyt futhat. Persze ezért tenni is kell, a Korda Racing pedig tett is érte, hiszen a csapat tagjai a versenyt megelőző hetekben komoly munkát végzett, hogy a Nissan Qashqai versenyautó felkészülten várhassa a futam rajtját.

„Először is szeretném megköszönni szervizcsapatom egész éves kitartó munkáját, az idei egy nagyon melós év volt.” - kezdte Erik a gyulai a verseny értékelését. ”A srácok egész évben, versenyről-versenyre nagyon keményen dolgoztak és még a szezon végén is előjöttek az autó gyermekbetegségei. Most például az üzemanyag ellátásnál találtunk egy szarvashibát, ami annyira komoly volt, hogy ha Etyeken tovább megyünk, akkor biztos, hogy leégett volna az autó. A srácok szerencsére még időben felismerték a hibát, Gyulára pedig egy tökéletes autót kaptunk.”

141118 korda n 2

A magyar bajnokság idei utolsó állomásának programjában két pályán hat szelektív szakasz került terítékre, melyeket sprint futamról lévén szó, ezúttal is egyetlen nap alatt kellett teljesítenie a mezőnynek. „Nem voltunk sokan, de annak ellenére is roppant erős mezőny gyűlt össze, hogy a bajnoki cím sorsa már korábban eldőlt. Mi abszolút megkaptuk, amit szerettünk volna, hiszen nemzetközi szinten is erős ellenfelek között mérhettük fel mire vagyunk képesek, amikor nem hátráltatnak műszaki hibák vagy defektek. A kezdés egy kicsit óvatosra sikerült, de jó volt látni, hogy így is ott toporogtunk az élmezőnyben. A második körre már egészen jó tempót tudtunk autózni, a végére pedig megérkezett az eső is a pályákra. A szervizben még csak szemerkélt ezért nehéz volt a döntés, hogy milyen gumival menjünk ki, végül maradtunk a száraz pályákra való abroncsok mellett. Azt hiszem nem döntöttünk rosszul, hiszen az utolsóelőtti pályán jöttünk egy második időt és az összetettben is fel tudtunk jönni a harmadik helyre. Az utolsó pálya már nagyon saras volt, így csak a biztonságos célba érkezésre koncentráltunk, ez pedig sikerült csak Miroslav Zapletal és Fodor Imi tudott minket megelőzni, amivel abszolút elégedett vagyunk. Hangóval remekül megértettük egymást a fedélzeten, az autónk pedig végig tökéletesen üzemelt és most már nagyon közel áll ahhoz amilyennek én szeretném. A következő nagy lépést viszont nekem kell megtennem. Az idei évben sokat szenvedtem az autó kezelhetőségével és ettől egy kicsit elbátortalanodtam. Kell még egy kis idő, hogy elhiggyem mi mindenre képes, de érzem, hogy szakaszról-szakaszra egyre közelebb kerülünk egymáshoz, így bizakodva tekintek a jövő év elé. Köszönjük Kaposi Zolinak és csapatának, hogy bevállalta a rendezést, nagyon jó kis versenyt raktak össze így az év végére.”

A Korda Racing a tereprali bajnokság utolsó állomását követően sem tér még pihenőre, Erik ugyanis a decemberi Mikulás Rallyn ismét harcba küldi a Nissan Qashqai-t.

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft


Legfrissebb cikkek