Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Maximmun Racing Team ezúton is gratulál Herczig Norbertnek az összetett második  és Hadik Andrásnak a harmadik helyezéshez.

A szezonzáró Waldviertel Rallyra tíz pont előnnyel érkezett a Maximmun Racing Team, amit az egynapos verseny során több mint a háromszorosára hizlaltak. Kazár Miki alkalmi navigátorával, Ferencz Ramónnal az oldalán legyőzte a murvás osztrák szakaszokat, ezzel 2012 és 2013 után ismét bajnoki címet szerzett. Az éves elsőség már nagyjából a verseny felénél borítékolható volt, amikor a legnagyobb riválisnak számító Herczig - Bacigál kettős műszaki hiba miatt kénytelen volt föladni a száguldást. Innentől kezdve a tét már egyáltalán nem nyomta a Maximmun Racing Team csapatát, az önfeledt versenyzés pedig egy újabb elsőségben mutatkozott meg. Mikiék keretbe foglalták a 2014-es esztendőt, hiszen a szezonnyitó után megnyerték az esztendő utolsó futamát is. A köztes időszakban pedig taktikus versenyzéssel gyűjtögették a pontokat, ami az újabb összetett bajnoki címhez vezetett.

141111 kazar n 2

- Szeretünk versenyezni, ezért mentünk ki a Waldviertel Rallyra. Még akkor is ott voltunk, ha az eljárás és az alkalmazott szabályok semmilyen formában nem feleltek meg – értékelte az eseményeket az immáron háromszoros abszolút bajnok Kazár Miki. – Tíz pont előnnyel indultunk, amit akár be is oszthattunk volna, de önmagáért beszél, hogy remek versenyzéssel tettük még magabiztosabbá az éves sikerünket. Elég jól feldolgoztuk a pályákat, nagyszerű itinert írtunk és jól helytálltunk a mögöttünk hagyott hétvégén. Mint ahogyan az egész esztendőben. Ettől függetlenül sokkal többet vártam ettől a hétvégétől, továbbra is kitartok a mellett, hogy megaláztak a magyar versenyzőket. Egy amatőr mezőnyben kellett indulnunk, egyetlen rajt sem az időterv szerint alakult, itthon egy rallytúra futamot színvonalasabban szerveznek meg. A verseny közben azonban már csak a feladatunkra koncentráltunk, amit mindenki nagyszerűen látott el. Köszönjük Ramónnak, hogy kisegített minket ebben a helyzetben, hálásak vagyunk érte.

Szőke Tomi munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a szezonzárón, amely korábban nem szerepelt a versenynaptárban. Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a bajnoki címet a beugró Ferencz Ramónnal ünnepelhette meg Kazár Miki és a Maximumm Racing Team.

- Nem volt olyan nagy ünneplés, inkább megérdemelt örömnek nevezném, amit mindenki érzett – tekintett vissza Ferencz Ramón. – Nehéz futamon vagyunk túl, mert esővel és köddel is meg kellett küzdenünk. Az autóban csak a dolgunkkal foglalkoztunk, sikerült kizárni a külső körülményeket. Nekünk teljesen mindegy volt, hogy mi történt Herczigékkel, mi csak szerettünk volna egy jót versenyezni. Ez sikerült, az pedig külön öröm, hogy ez győzelemmel és ezzel együtt bajnoki címmel is párosult.


Legfrissebb cikkek