Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Marco Racing Team Kft képviseletében, mint a Waldviertel Rallye 2014. évi versenyének magyar társrendezője kívánok tájékoztatást nyújtani a versennyel kapcsolatosan minden érdeklődőnek.

(TÁRS)RENDEZŐI TÁJÉKOZTATÁS - WALDVIERTEL RALLYE 2014

Tisztelt Versenyzők!
Tisztelt csapattagok!
Tisztelt érdeklődők!

A mai napon megjelent 24/2014 MNASZ RSB Vezetői közlemény, valamint az MNASZ Sporttanács közleménye is érinti az általunk képviselt osztrák verseny kérdését.
A két nyilatkozatról röviden: Pénzes Zsolt úr szakág vezetőként – az elmúlt 6 nap több körös egyeztetését követően – nem támogatja a verseny lebonyolítását magyar érintettséggel, de kijelentette, hogy a kérdésben nem hoz döntést. Ezt a feladatot az MNASZ Sporttanácsára hagyja. Az MNASZ Sporttanácsának döntése értelmében pedig: a 2014. évi Országos Rallye Bajnokság 6., és az Országos Murva Rallye Bajnokság 4. versenye a WALDVIERTEL RALLYE.

1401004 waldviertel n 2

Az elmúlt hetekben több, részletekbe menő egyeztetést folytattunk az osztrák főrendezővel - Helmut Schöpf úrral – és az MNASZ érintett vezetőivel. A magyarok programját az ORB versenyzők érdekeit szem előtt tartva alakítottuk ki. A cél egy teljes értékű, megfelelő sportértékkel bíró, az elvárt színvonalon megvalósítható, élvezetes és mindenekelőtt költséghatékony program kialakítása volt.
A mai napon született döntés és versenynaptár módosítás alapján a versenykiírás végleges formájának elkészítése megkezdődött. A versenykiírás mihamarabbi – lehetőleg szabályos időpontban történő – megjelenéséhez ezúton is kérem az MNASZ vezetőinek és illetékes Bizottságainak együttműködését, segítségét.

Pár mondatban a verseny várható programjáról:
Versenykiírás megjelenésének várható ideje és nevezés kezdete:        2014. október 7-10. között
Itiner átvétel várható ideje:                            2014. november 6.
Pályabejárás várható ideje:                            2014. november 7.
Adminisztratív átvétel várható ideje:                    2014. november 7.
Technikai átvétel várható ideje:                        2014. november 7.
Verseny:                                    2014. november 8.

A versenyről röviden:
Az ORB mezőnye a szombati versenynapot teljesíti a nemzetközi mezőny távjától minimális eltéréssel (az ORB kevéssel többet megy). Terveink szerint az ORB mezőnye a szombati versenynapon a nemzetközi mezőny után 5 perccel rajtol és 7 szakaszon (Gy1,4: 16,00km; Gy2,5: 7,60km; Gy3,6: 24,50km; Gy7: 22,50km) összesen 118,08km gyorsaságit teljesít a murvás versenyen.
Tájékoztató adatok a versenyről:
A verseny távja:    311,02km
Gyorsasági szakaszok száma:    7
Gyorsasági szakaszok teljes hossza:    118,08
Gyorsasági szakaszok aránya:    37,97%
Murva aránya az össz.gyorsot tekintve:    73%

A tervezett nevezési díjak:
• 4WD 140.000,-Ft
• 2WD 70.000,-Ft - az összegek tartalmazzák az Áfá-t és a biztosítás díját is.

Mivel a Waldviertel Rallye „in medias res” került a hazai bajnokságba, így rendezőként azt tartottam elsődleges szempontnak, hogy az Országos Bajnokságban érdekelt versenyzők egyenlő esélyekkel induljanak egymás ellen csatába. Ez indokolta, hogy a magyar mezőny egy egységként rajtoljon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a verseny második napjára várhatóan kb 60-70 versenyző marad talpon a nemzetközi mezőnyben, akiket az ORB versenyzői 5 perc különbséggel követnek.

Mivel számunkra az ORB szempontjai a mérvadóak, így a magyar programot ennek alapján gondoltuk végig és építettük fel. Fontos tudni azt is – nem akarunk zsákbamacskát árulni -, hogy az ORB programja nem teszi lehetővé, hogy egy versenyző egyszerre szerepeljen a nemzetközi és az ORB értékelésben is. Így azok a magyar licenccel rajtoló versenyzők, akik a „teljes” (2 napos) Waldviertel Rallye-t szeretnék teljesíteni, hivatalos nyilatkozatban kénytelenek lemondani az ORB-ben történő értékelésükről (…mivel a 2. napon kb. 1 órával rajtolnának előrébb a nemzetközi mezőny részeként, mint az ORB kategória társak, és ez így nem lenne sportszerű).

A rendezőség nevében biztosítok minden versenyzőt (nevezőt), hogy a Waldviertel Rallye, mint az Országos Rallye Bajnokság, az Országos Murva Rallye Bajnokság (és a European Rallye Trophy) versenye, nem kínál és nem teljesít kevesebbet, mint az idei év többi ORB versenye.

Amennyiben a versennyel kapcsolatban kérdésetek merülne fel, keressetek bennünket, készséggel állunk rendelkezésetekre a: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

2014. október 3.

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

 


További hazai autósport híreink