Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az RSB 2014.04.04.-én megtartott ülésén az alábbi döntések határozatok születtek:

Az RSB hosszasan tárgyalta a miskolci futammal kapcsolatban érkezett észrevételeket, beszámolókat.

Az RSB a Rendező, a versenyző összekötő, a versenyzők képviselője meghallgatása, illetve az RSB Megfigyelő, Biztonsági Megfigyelő jelentésének tanulmányozás után arra a következtetésre jutott, hogy a feltárt/tapasztalt hiányosságok tekintetében nem kíván büntetést kiszabni. Figyelembe vette a Rendező jelentős plusz kiadásait az útvonalengedélyek megszerzése terén.

A hiányosságok ellenére, a versenyzők megnyilvánulásai alapján az RSB a 20. Vredestein Miskolc Rally rendezvényt jónak értékeli.

20. Vredestein Miskolc Rally Felügyelő Testülete, Versenyigazgatója és a versenyzők/Nevezők által küldött jelentések, kérelmek alapján az RSB kijelölt egy háromtagú bizottságot a beadványok kivizsgálására
(17/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. lent)

A Bükfürdő Rallye rendezője határidőben beadta a verseny megrendezésével kapcsolatos dokumentumokat.

Az előző RSB jóváhagyásával a naptárban OM (országos meghívásos) versenyként is szerepelt a rendezvény. Ez a minősítés kikerült versenynaptárból. A rendező kérte az RSB-t, hogy tárgyalja újra ezt az ügyet.

Kérte továbbá, hogy egyes gyorsasági szakaszok a szabályzatban előírtaknál több áthaladással kerülhessenek megrendezésre, ill. az utolsó (söptei) gyorsasági kerülhessen körjellegű gyorsaságiként lebonyolításra.
(18/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. és 19/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. lent)

Az RSB tárgyalta a versenyek megrendezésének támogatási lehetőségeiről.
(20/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. lent)

A 2014-ben kiírt murva bajnokság (OMRB) három tervezett futama mellé, negyedik versenyként a Waldviertel Rallye-t tervezi a naptárban szerepeltetni az RSB.

A naptármódosítási kérelem elküldésre került a Sporttanácshoz.
(21/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. lent)


A miskolci versenyen tapasztaltak alapján az RSB kérelmet küldött a Sporttanácsnak a Rallye2 mezőny értékelésével kapcsolatos hiányosságok tekintetében.
(22/2014. számú RSB határozat 2014.04.04. lent)

Az RSB megkezdte a GPS rendszer fejlesztésének előkészítését az üzemeltetővel.

Két ajánlat érkezett az RSB-hez.

a) A Mez&Mol Kft. a Rallye2 versenyzőinek támogatásával kapcsolatban kidolgozott egy kedvezményes gumivásárlásra, illetve a Pirelli Kupa kiírására vonatkozó ajánlatot. A tárgyalások megkezdődtek.

b) A Speedy Kft. kedvezményes homológ ruházat vásárlásra küldött ajánlatot a Rallye2 és Historic mezőnynek. A tárgyalások megkezdődtek.

VIP kártyák kiadásával kapcsolatos információ:

Április közepén megalakul az MNASZ Média Bizottsága. A Média Bizottság megalakulása után fogja kialakítani a központi szabályzatot. Az RSB a szabályzat tervezet megismerése után tud a szakágban VIP kártyák kiadásáról nyilatkozni.

Versenyzői kérelem érkezett, hogy a gumicsere lehetősét szabályozni kellene (pl.60 km-enként lehessen csak gumit cserélni) költségkímélés és esély kiegyenlítés céljából.

Az RSB megvizsgálja a felvetést a jövővel kapcsolatban.

MARB versenyek

A megbízott RSB vezetőnek az egyik legfontosabb kérése, iránymutatása arra irányult, hogy az „amatőr” régiókban a lehető legrövidebb időn belül el kell indítani a bajnokságokat.

Az RSB megtett mindent annak érdekében, hogy a Ny és az É régióban megtartásra kerülhessen az első futam. Az idő rövidség miatt személyes kapcsolat felvételre került sor a Rendezőkkel. Eltekintve a bejelentéssel kapcsolatos szabályok betartásától a Rendezők igyekeztek minden szabályzatnak megfelelni és ennek megfelelően kerültek korrigálásra, beadásra a dokumentumok. Mind a Rábaringi, mind a Ceredi futam, engedélyezése megtörtént, a versenynaptárba felvételre került.

A Rábaring sikeresen megrendeződött. A Ceredi futam a hétvégén lesz.

Az RSB ezúton szeretné megköszönni a Biztonsági Bizottságnak a rugalmas, segítőkész hozzáállást. Köszöni továbbá a Rendezőknek is felmerült hiányosságok, hibák gyors kijavítását, korrigálását.

Reméljük, sikerült éreztetnünk, hogy nem a hatóságot akarjuk játszani. Közös érdekünknek tekintjük az MNASZ által kiírt MARB Bajnokság futamainak, minél jobb színvonalú, biztonságos megrendezését, lebonyolítását.

Összeállításra került az É régió versenynaptára. Ebben 4 ÉK-i és 4 ÉNY-i futam szerepel.

A már „beindult” D régió 6, és a Ny régió 6 futamával így 20 futamos MARB Bajnoki versenynaptár tervezetet terjesztettünk be a Sporttanács elé, elfogadásra.

A tavalyi évben, az előző RSB megígérte, hogy az É régió sprint bajnokságának éves díjkiosztóját megszervezi, megtartja. Ez elmaradt.

A jelenlegi RSB a „beígért” díjkiosztót meg fogja tartani.

Valószínűleg az elmaradt ORB, ARK díjkiosztóval együtt tartjuk meg.

Lehetőségként felmerült egy másik megoldás is, hogy az É régió versenyzőit minél kevésbé terhelve, igyekszünk a díjátadást egy sprint futamhoz igazítani. (kis türelmet kérünk még)

A 2. RSB ülésen hozott határozatok:

16/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
Az RSB az előző ülés emlékeztetőjét elfogadta
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.

17/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
A 20. Vredestein Miskolc Rally Felügyelő Testülete és Versenyigazgatója által az RSB hatáskörébe utalt ügyeket kivizsgáló bizottság tagjainak és a vizsgálatok lefolytatására az RSB kijelölte: Büki Ernő, Csiki Zoltán, Markó Tibor sporttársakat.
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.


18/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
A Bükfürdő Rallye OMRB, Rallye2, OM részére kerül megrendezésre.
A határozat 5 igen, 2 nem szavazattal elfogadásra került.

19/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
Az RSB engedélyezi, hogy a verseny utolsó gyorsasági szakasza (Söpte), „bonusz” körjellegű gyorsaságiként kerüljön lebonyolításra, továbbá hozzájárul a gyorsasági szakaszokon az előírtnál többszöri áthaladáshoz.
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.

20/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
Az RSB úgy döntött, hogy minden Magyarország területén megrendezett ORB, OMRB, Rallye2 bajnoki futam biztonsággal kapcsolatos kiadásának csökkentése érdekében a mentő és rescue szolgáltatások kifizetését igazoló számlák bemutatása esetén az alábbi összegeket hozzájárulásként kifizeti a rendezőnek:
ORB futam esetén 80%-a a számlával igazolt és kifizetett költségeknek de max. 1.000.000,- (bruttó) futamonként.
Önállóan rendezett OMRB, R2 futam esetén 80%-a a számlával igazolt és kifizetett költségeknek, de max. 500.000,- (bruttó) futamonként.
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.

21/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
Az RSB javasolja a versenynaptárba felvenni a Waldviertel Rallye-t az OMRB futamaként.
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.

22/2014. számú RSB határozat 2014.04.04.
Az RSB kéri a Sporttanácsot, hogy 2014. évi RVSZ-t vizsgálja meg és szükség szerint a módosításokat jóváhagyni szíveskedjen a következőek tekintetében:
Rallye2 P13 géposztály értékelése hiányzik
Rallye2 P13 géposztály 2500 ccm alatti autók abszolút értékelése hiányzik
Rallye2 P16 géposztály értékelés hiányzik (abszolút)
Rallye2 P3 csoport Lada Kupa kiírása hiányzik
A határozat 7 igen szavazattal elfogadásra került.

sporttársi üdvözlettel:
Szabó László
Bernhardt János Büki Ernő Gulyás Péter Markó Tibor
Nagy Balázs Ördögh Miklós Szittya Tamás


További hazai autósport híreink