Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az alábbiakban tájékoztatunk Titeket a Peugeot 208 R2 Rally kupa sorozat szabályzat tervezetéről.

1. Résztvevők - Nevezés

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY-ban részvételi joga van minden, az ORB versenyein részvételi joggal rendelkező versenyzőnek, aki vállalja, hogy verseny gépjárműve folyamatosan megfelel az FIA, az MNASZ és a Megrendelő által a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY vonatkozásában közösen kialakított műszaki, megjelenési és egyéb feltételeknek, műszaki követelményeknek, melyet MNASZ és a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY technikai kapcsolattartója folyamatosan, korlátozások nélkül ellenőrizni jogosult.

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY-ban való részvétel további feltétele, a kijelölt, technikai megbízott és kapcsolattartó által kiállított és hitelesített, a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY– ban való megfelelőség igazolása mellett, az abban való részvételre jogosító PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARYCAR PASS.

A tárgyévre érvényes PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARYCAR PASS kiállítását kezdeményezni felhasználás előtt minimum 15 nappal, az MNASZ RSB mindenkori technikai referensénél lehet.

A CAR PASS megléte, - annak tárgyévi kiállítását és érvényesítését követően, az MNASZ által kiállított gépkönyvvel együtt -, az MNASZ PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY–ban való indulás és részvétel feltétele. Technikai szabálytalanság esetén a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARYCAR PASS tárgyévben visszavonásra kerül.

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARYCAR PASS kiadása díjtalan. A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY-ba való belépés egyszeri regisztrációs díj megfizetésével történik. A regisztrációs díj jogosultja TRT.

A regisztrációs díj összege 350.000Ft + ÁFA. Ezen díj befizetésével válik hivatalossá a kupába való éves nevezés, amely összeg ezen felül tartalmaz Peugeot Sport versenyző - overált, valamint Peugeot Sport utcai ruházatot a versenyző és navigátor számára.

A regisztrációs díj a fentieken kívül az alábbiakat tartalmazza:

0. egységes Peugeot Sport sátor használatot
1. egységes szervizkordont
2. technikai ellenőrzést és segítséget a versenyek folyamán
3. mérnöki segítségnyújtást a versenyek alatt


Az adott ORB PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamra való nevezést, az MNASZ RSB online felületén, az adott ORB futamra történő nevezéskor külön kell jelezni. Az adott PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamra külön nevezési díj nincs, az adott kategóriába történő versenyenkénti ORB nevezési díj megfizetése esetén az magában foglalja a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY nevezési díját is.

2. A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY-ban elfogadott versenygépkocsik

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY értékelésében azokat a részvételi joggal rendelkező versenyzőket veszik figyelembe, akik PEUGEOT 208 R2 gyártmányú, A-5743 számú homológizációval rendelkező, jelen kupa kiírásának és szabályainak megfelelő, a fenti homológizáció és egyéb meghatározások szerinti technikai paraméterekkel és dokumentációval rendelkező verseny gépkocsival vesznek részt.

Amennyiben a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY bármely versenyén, valamely versenyző verseny gépkocsija, az MNASZ által kiírt PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY kiírásának a technikai ellenőrzés során nem felel meg, úgy a kupasorozatból és annak értékeléséből azonnali kizárásra kerül.

A kupában résztvevő PEUGEOT 208 R2 versenyautók mindegyike csak egyféle – rövid - váltó végáttétellel indulhatnak a kupában kiírt futamokon. Ezt a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY technikai kapcsolattartója, azaz a TRT a verseny bármely szakaszában ellenőrizheti a loggolt adatok alapján.

A kupában résztvevő PEUGEOT 208 R2 versenyautók mindegyike azonos motorvezérlő programmal indulhat. Ezt a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY technikai kapcsolattartója, azaz a TRT tölti fel minden versenyautóra minden verseny helyszínén a gépátvételt követően.

Minden versenyautó motorvezérlő egysége által tárolt adatokat a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY technikai kapcsolattartója azaz a TRT jogosult leloggolni. A csapatok egyébként szabadon loggolhatják autóikat, de azt olyan módon kell megtenniük, hogy a technikai kapcsolattartó, azaz a TRT munkáját semmilyen módon ne akadályozzák, illetve az adatokat csak a technikai kapcsolattartó, azaz a TRT törölheti a vezérlőegységekből.

3. PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamai

2017.évben, szám szerint 5 db PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futam kerül megrendezésre, melyek helyszíne megegyezik az ORB futamainak helyszínével. (lásd. 2017. MNASZ versenynaptár)

4. Értékelés

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamok versenyzői versenyenként elért 1.-3. helyezésük esetén serleg jutalomban részesülnek, valamint PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY pontokat kapnak a versenyzők,.

Ezeken a futamokon a helyezéseket a versenyeken a teljesített gyorsasági idők, az útvonalon szerzett és egyéb büntetőidők összesítése alapján állapítják meg. Első helyezett a legalacsonyabb összidővel rendelkező versenyző és így tovább.

Pontegyenlőség esetén az a versenyzőpáros a győztes, melynek az első gyorsasági szakaszon elért ideje volt jobb. Amennyiben ezután is fennáll a holtverseny akkor a második, harmadik stb. gyorsasági szakaszon elért időket kell figyelembe venni. A versenyzők a futamokon elért helyezéseik alapján az alábbi pontokat kapják:

1. helyezett: 10 pont 5. helyezett: 4 pont
2. helyezett: 8 pont 6. helyezett: 3 pont
3. helyezett: 6 pont 7. helyezett: 2 pont
4. helyezett: 5 pont 8. helyezett: 1 pont
5. Futamonkénti díjazás

A PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamok, futamonkénti első három helyezettje alkatrész-vásárlási utalványban részesül az alábbiak szerint:

1. helyezett: 120.000.- Ft
2. helyezett: 90.000.- Ft
3. helyezett: 60.000.- Ft

Fenti alkatrész-vásárlási utalványt a TRT Europe Kft. biztosítja versenyzők részére.

Fentieken kívül a 6-os géposztály futamonkénti első három – kupában induló - helyezettje pénzdíjazásban részesül az alábbiak szerint:

1. helyezett: 180.000.- Ft
2. helyezett: 130.000.- Ft
3. helyezett: 90.000.- Ft

Fenti díjak kifizetése, a nevező által az MNASZ részére kiállított számla ellenében utólagosan történik.

6. PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY 2017. évi értékelése

Az a versenyző kerül értékelésre a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY -ban, aki a kiírt 5 futamból legalább 3 futamon rajthoz áll. Amennyiben ez nem teljesül, úgy a kupában szerzett pontjai automatikusan törlődnek.

7. PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY éves díjazása

Az a versenyző, aki a PEUGEOT 208 RALLY CUP HUNGARY futamokon szerzett pontok összegzése után a legmagasabb pontszámot éri el, elnyeri 2017. évben a „PEUGEOT 208 R2 KUPA”-t valamint 500.000.- Ft összegű pénzdíjat.

További díjazás:

2. helyezett: 300.000.- Ft összegű pénzdíj,
3. helyezett: 200.000.- Ft összegű pénzdíj,
mely támogatási díjak kifizetése, a nevező által az MNASZ részére kiállított számla ellenében utólagosan történik az MNASZ által.


További hazai autósport híreink