Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Szeretnénk tájékoztatást nyújtani az újjá alakult RSB munkájával kapcsolatosan, illetve az Rallye Versenyek Szabályaival valamint az Amatőr Rallye Versenyek Szabályaival kapcsolatos 2015.évi változásokról.

Az újjá alakult Rallyesport Bizottság megkezdte a 2015 évi bajnokságok előkészítését.

Elsőként a MARB - Magyarország Amatőr Rallye Bajnoksága - verseny és szabályrendszerét "frissítettük", melyet a Sporttanács a napokban jóváhagyott, így az rövidesen kihirdetésre kerül. Ezzel párhuzamosan folyik az egyeztetés a rendezőkkel, az első MARB versenyek versenykiírásának engedélyeztetése, már a végleges stádiumban tart.

A MARB versenyek tervezhetősége és áttekinthetősége érdekében, első ízben rövidesen megjelentetjük a tervezett éves MARB versenynaptárat is, ahol külön szempont, hogy MARB verseny az ORB futamokkal ne ütközhessen. Az ORB, Rallye2, valamint a Historic tekintetében az RVSZ ( Rallye Versenyek Szabályai 2015 ) "frissítése" folyamatban van, a végleges szabályzat a Sporttanács jóváhagyása után kerül közzétételre.

Addig is ez úton szeretnénk benneteket tájékoztatni az RVSZ alapvető változásairól:
 
1. ORB, Rallye2
 
P csoport: Lejárt homológ, vagy nemzeti homológizációval rendelkező gépkocsik.
- P11 legfeljebb 1410ccm-ig
- P12, nagyobb mint 1410ccm, de legfeljebb 1610ccm
- P13, nagyobb mint 1610ccm, de legfeljebb 2000ccm
- P14, nagyobb mint 2000ccm, ezen belül külön 2WD, 4WD kategória
- P15 2WD, 4WD  

Azon gépjárművek, amelyek érvényes vagy lejárt homológizációval rendelkeznek, és/vagy, nemzeti homológizációval rendelkeznek, ide értve a WR kiterjesztéseket is. Ebben a kategóriában azon gépjárművek kerülhetnek értékelésre, amelyek nem felelnek meg az alap homológizációjuknak. Ezen géposztály tekintetében a korrigált és a nem korrigált hengerűrtartalom max. 4000ccm, minimális tömeg 1230kg.

Ezen kategóriában a mindenkori rajtengedélyhez az RSB külön hozzájárulása szükséges, melyet a nevezéssel egy időben kell az RSB-től igényelni.

A P csoport fent leírt módosítása, illetve változásai a P14 kategória kivételével a RALLYE2 re is érvényesek. A Rally2ben az abszolút értékelésbe beleszámítanak  2000ccm-ig, az A, N, valamint a P csoportos autók. Az A és az N csoport használhat VO kiterjesztést az adott homológizáció szerint. Engedélyezettek az R2-es autók, amelyekkel elért eredmények beleszámítanak az abszolútba. Kiírásra kerül a Lada kupa 1610ccm-ig, kizárólag Lada motorral szerelt gépjárműveknek, és a BMW kupa 2800ccm-ig.

Sporttársi üdvözlettel:
Berényi Ákos
Rallye szakág vezető


További hazai autósport híreink